Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil taxík

CHOMUTOV - Další opilý za volantem, Kradli bundy.... 

Poškodil taxík
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který na konci března letošního roku poškodil zaparkované vozidlo taxislužby. Přední dveře u auta pokopal, majiteli vznikla škoda za 8 tisíc korun. Policisté zjistili, že vandalem je 28letý muž z okresního města. Pachateli bylo sděleno podezření z trestného činu poškození cizí věci. 
 
Další opilý za volantem
V Kadani zadržela policejní hlídka 21letého muže z Račetic. V ulici na Průtahu řídil osobní vozidlo Opel Astra pod vlivem alkoholu. Pití před jízdou potvrdila provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 1,03 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení.
 
Kradli bundy
Policejní komisař obvinil z krádeže dva pachatele ve věku 16 a 25 let. Muži se domluvili a společně se vydali do prodejny oděvů v centu města. Ze stojanů strhli šest vystavených pánských bund za téměř 12 tisíc korun a bez zaplacení utekli. Za necelou čtvrt hodinu je však zadržela policejní hlídka. Mladší z dvojice byl po nezbytných úkonech předán matce, starší skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na vzetí jmenovaného do vazby. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Požár buňky
Na oploceném pozemku autoškoly v Kosmově ulici došlo k požáru. Zahořela stavební buňka, která je umístěná v areálu. Požár lokalizovali hasiči, nikdo nebyl zraněn, škoda bude upřesněna dodatečně. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování chomutovských policistů.
 
Nemá auto ani peníze
Pět tisíc korun předal poškozený 43letému muži z Jirkova jako zálohu na zakoupení auta. K předání peněz došlo na konci května letošního roku, ale do současné doby poškozený slíbené vozidlo nemá. Jirkovák se nemá ani k tomu, aby vrátil peníze, protože je stihl utratit.   Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry.
 
Zlákali ho otevřené dveře
36letý muž z Chomutova si všiml otevřených dveří do bytu v ulici Šafaříkova. Protože nebyl nikdo nablízku, vnikl dovnitř, vešel do pokoje a ze stolu sebral notebook za 10 tisíc korun. Při odchodu ho však překvapil majitel bytu, který ho i se synem na ulici zadržel. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Čtyřkolky zůstaly na místě
Neznámý pachatel vnikl na pozemek firmy v Málkově. Ze skladu firmy odtlačil dvě zaparkované čtyřkolky, poškodil u nich spínací skříně, ale odejet se mu nepodařilo. To bylo pro firmu štěstí neboť v případě odcizení by vznikla škoda ve výši 280 tisíc korun. I tak bude oprava poškozených strojů stát nejméně 40 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.  
 
11. října 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem