Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškodil věřitele

NOVOJIČÍNSKO - nehradí závazky 

Objednali si bourací práce a neuhradili je
S podezřením z podvodu vyšetřují novojičínští kriminalisté 35letou ženu a 62letého muže, kteří neuhradili zhotoviteli fakturu za stavební techniku pro bourání silážních věží. Vše nasvědčuje tomu, že od samotného začátku si byli vědomi toho, že nebudou schopni dostát svým závazkům.
 
Vše nasvědčuje tomu, že jednali vědomě. Již z dřívějška měli neuhrazené závazky vůči jiným subjektům, což vědomě zamlčeli. Po výzvě věřitele sepsali dohodu o vyrovnání závazků. Ani tuto dohodu však nedodrželi, kdy získané peníze z prodeje demontovaných věží použili pro svou potřebu. Poskytovatel techniky tak přišel o téměř 200tisíc korun za neuhrazenou fakturu.
 
 
Vykácením lesa se dopustil několik trestných činů
Z poškození věřitele a maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý 46letý muž Novojičínska, který vědomě prodal svůj majetek, na kterém bylo zástavní právo.
 
Vědom si toho, že dluží několika věřitelům a že les, který mu patří, je vázán zástavní smlouvou, vykácel. Peníze získané z prodeje použil pro svou potřebu a své závazky vůči dlužníkům neuhradil. Nehledě na to, že samotným vykácením dřevní hmoty snížil hodnotu zastaveného majetku.
Policisté oddělení hospodářské kriminality zahájili proti muži úkony trestního řízení. V případě prokázání úmyslu jeho jednání mu hrozí až 5let trestu odnětí svobody. (§§ 337/3a) tr, § 222/1a
 
por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem