Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poškodil vozidlo Městké policie a pak se sám přiznal

LIBERECKO - V polovině února tohoto roku vhodil 18letý mladík dlažební kostku na vozidlo Městské policie Liberec a poté svého jednání litoval. 

Udělal hloupost, které později litoval. Na vině byl zřejmě alkohol. Na policejní služebně skončil v polovině února tohoto roku teprve 18letý mladík pocházející z Českodubska. Ten 17. února ve večerních hodinách vhodil na vozidlo Městské policie Liberec dlažební kostku. Služební vozidlo značky Volkswagen bylo zaparkováno v ulici 1. Máje v Liberci, přímo před budovou Městské policie. Mladík vhodil kamennou kostku na přední masku vozu, kterou tímto promáčkl a na vozidle tak způsobil škodu přes 6 tisíc korun. Zajímavé na celé události je to, že mladík svého jednání v zápětí litoval a bezprostředně se přiznal přímo operačním středisku  Městské policii Liberec. Jak se později ukázalo, mladík tuto hloupost provedl zřejmě z toho důvodu, že byl značně posilněn alkoholem. Policisté mu orientační dechovou zkouškou naměřili přes 2 promile alkoholu v dechu. Tomu, že mladík svého jednání následně litoval, lze věřit, neboť v minulosti se žádného podobného jednání ještě nedopustil a neměl žádný problém se zákonem.

Městská policie předala mladíka následně státní policii, která v těchto dnech sdělila ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci", za který mu hrozí až jednoletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
18. března 2014

vytisknout  e-mailem