Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil zařízení prodejny

TEPLICE - Ostraha zavřela lapku mezi dveře, on je rozbil a utekl; Za zboží neplatil a další zprávy.  

Poškodil zařízení prodejny
     Policisté sdělili podezření 22letému muži, který začátkem loňského prosince kradl v Bílině. Podezřelý odcizil v supermarketu čokolády, a když ho přistihl pracovník ostrahy, chtěl utéct. Strážný ho ale zavřel mezi dvojitými dveřmi, což se pachateli vůbec nelíbilo. Kopáním a boucháním rukama poškodil vodící lištu a rám vnějších posuvných dveří, které následně otevřel a z prodejny utekl. Celková škoda na poškození dveří byla vyčíslena na více jak 11 tisíc korun, a tak mu kromě pokuty za krádež čokolády hrozí za spáchání přečinu poškození cizí věci až dvouleté vězení.
 
Za zboží neplatil
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 23letému muži, který si bral úvěry, které nesplácí. V loňském roce uzavřel ve třech prodejnách úvěrové smlouvy s různými společnostmi poskytujícími půjčky. Spotřebitelské úvěry jednak nesplácí, jednak při uzavírání smluv uváděl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Za půjčené peníze si pořídil zboží za bezmála 40 tisíc korun, pořízený televizor, mobil a notebook ho tak mohou stát i několik let svobody.
 
Krádež objasněna
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si vyslechl 42letý muž, který v polovině ledna odcizil v Dubí klimatizační jednotku. Podezřelý přelezl plot a následně z vnější části přízemí administrativní budovy odcizil venkovní část klimatizační jednotky v hodnotě 1 500 korun. S ohledem na mužovu trestní minulost policisté případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který mu v případě uznání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Povedený příbuzný
     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 43letý muž, který okradl své příbuzné. Během návštěvy využil chvíle, kdy spali a svému bratranci odcizil notebook v hodnotě šest tisíc korun, který následně prodal. V případě odsouzení hrozí muži až dva roky vězení.
 
Ukradená dodávka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil dodávku. V Řetenicích se nezjištěným způsobem zmocnil zaparkovaného vozidla VW Transporter v hodnotě přes dvě stě tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli vzhledem k výši způsobené škody až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
 
Teplice, 13. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem