Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Poškodili telefonní vedení

SOKOLOVSKO – Hrozí jim až šestiletý trest odnětí svobody. 

Sokolovští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zločinu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu Poškození cizí věci třem mužům ve věku 18, 19 a 23 let.
 
Ti měli dne 13. června v brzkých ranních hodinách mezi obcemi Dasnice a Chlum Sv. Máří poškodit nadzemní telefonní vedení. Devatenáctiletý obviněný měl nejdříve vyšplhat na sloup a povolit šrouby, kdy tímto došlo k pádu kabelů na zem. Poté měli telefonní kabel přeseknout na několika místech a oddělit část kabelu přesahující délku 30 metrů. Poté ho částečně smotat, ale následně byli vyrušeni policejní hlídkou a z místa utekli.
 
Svým jednáním také poškodili telefonní kabel o délce necelých 150 metrů, který byl odseknut a tím byl přerušen provoz obecně prospěšného zařízení skoro přes 15 hodin. Přes dvě desítky uživatelů telefonních přípojek poté nemohli využívat telefonní spojení a připojení k internetu.
 
Svým jednáním způsobil obvinění muži škodu předběžně odhadnutou na částku necelých 20 000 korun. V případě prokázání viny jim hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 
DODATEK:
Dvěma mužům ve věku 18 a 19 let sokolovští kriminalisté dále sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže.
 
Té se měli dopustit společně po vzájemné domluvě v noci ze dne 21. 6. na 22. 6. v kolejišti v katastru obce Dasnice. Kde měli odcizit přes 170 kusů ocelových svěrkových kompletů sloužících k upevnění kolejnice k pražcům. Během následující noci se měli vrátit na stejné místo a odcizit odtud přes dalších 170 kusů ocelových svěrkových kompletů. Tímto jednáním tak měli způsobit škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 25 000 korun.
 
nprap. Kateřina Krejčí
2. 7. 2014

vytisknout  e-mailem