Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poškození a odcizení sauny objasněno

JIČÍNSKO - Zásahová jednotka si společně s kriminalisty došla pro několikanásobné recidivisty. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoV uplynulých dnech kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou zadrželi na několika místech jičínského okresu celkem tři osoby.

Policejní komisař u nich zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu krádeže. Obvinění muži ve věku 19, 28 a 45 let s bohatou trestní minulostí se měli i v době nouzového stavu opakovaně dopouštět majetkové trestné činnosti. Dva z nich mají mít na svědomí krádež sauny, o které jsme Vás již před nedávnem informovali (odkaz ZDE). Druhá dvojice měla za pomoci násilí vniknout do stavební buňky ve Všestarech a odcizit kromě jiného elektrocentrálu a vibrační desku. K tomu navíc nejstarší spolu s nejmladším mužem jsou obviněni z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. První z nich se měl vyhýbat nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Oproti tomu druhý z dvojice měl opakovaně řídit motorová vozidla v době vysloveného zákazu.

V případě prokázání viny hrozí všem trest odnětí svobody až na osm let, jelikož ke krádežím mělo docházet v době nouzového stavu. V těchto případech se tedy jedná o obzvláště přitěžující okolnost.

nprap. Aleš Brendl
23. června 2020; 10:50

vytisknout  e-mailem