Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poškození cizí věci

RADNICKO - Neznámý pachatel vnikl do vnitřního prostoru skladu, zde poškodil výrobky a způsobil tak škodu přes 20 tisíc korun.  

     V přesně nezjištěné době od 20. 9. 2013 do 30. 9. 2013 vnikl dosud neznámý pachatel do vnitřního prostoru objektu v obci na Radnicku, kde poškodil laminátové výrobky. Celková škoda byla poškozeným vyčíslena přes dvacet tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení Radnice ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Po pachateli pátrají.

     V případě objasnění případu hrozí dle trestního zákoníku  pachateli, který se dopustí krádeže trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. U přečinu poškození cizí věci je v trestním zákoníku uvedeno, že kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou ( 5 tisíc korun), bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

nprap. Hana Kroftová
2.10.2013

vytisknout  e-mailem