Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poškození provozu obecně prospěšného zařízení objasněno

HOSTOUŇ – Neznámý pachatel v listopadu zboural elektrický rozvaděč, čímž došlo k přerušení dodávky elektrické energie do čističky odpadních vod. Policisté případ objasnili. 

     Policisté Obvodního oddělení Poběžovice dne 4. listopadu 2016 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. Neznámý pachatel tehdy při vytahování dřevní hmoty traktorem za čističkou odpadních vod v Hostouni porazil elektrický rozvaděč. Způsobil tak škodu ve výši 33 tisíc korun. Nikoho však o tom neinformoval a odjel. Tím, že rozvaděč zboural, došlo k přerušení dodávky elektrické energie do čističky odpadních vod, a to v době od 17 hodin dne 3. listopadu 2016 do 15:40 hodin dne 4. listopadu 2016. Tím došlo k ohrožení aktivního kalu v čističce, která uhynutím kalu přestane správně fungovat. Díky chladnému počasí a velké ploše oxidačního příkopu čističky odpadních vod k znehodnocení aktivního kalu nedošlo.
     Policistům se podařilo pachatele ustanovit. Obviněn byl osmačtyřicetiletý muž z Olomoucka, kterému podle ustanovení trestního zákoníku hrozí za spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. března 2017

vytisknout  e-mailem