Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškození vodiče vysokého napětí

Nový Jičín - Výpadek elektřiny byl na Bílovecku přes tři hodiny. 

Doposud neznámý pachatel na stavbě dostihového závodiště v katastru obce Bravantice na Novojičínsku přetrhl ve středu 7. bubna elektrický vodič vysokého napětí. Po přetržení elektrického vodiče značky Alfa, odbočky pro trafostanici, o průřezu 70 milimetrů a v délce metrů došlo k výpadku elektřiny v části Bílovce, celé obce Bravantice a část obce Velké Albrechtice. Výpadek elektřiny byl přes tři hodiny v době od 16.05 hodin do 19.07 hodin. Škoda poškozením na elektrickém vedení přesáhne předběžnou škodu ve výši 10 tisíc korun a škoda na základě výpadku elektřiny nebyla do současné doby vyčíslena. Bílovečtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.


Stalo se …


Svěřené vozidlo nevrátila

Novojičínští policisté prošetřují okolnosti případu zpronevěry, ze které je podezřelá devětadvacetiletá žena z Novojičínska. Podezřelá si měla na konci března letošního roku přisvojit osobní vozidlo v hodnotě 150 tisíc korun.  O rok starší majitel jí vozidlo Citroën C3 svěřil do 30. března letošního roku. Podle výpovědi muže mu žena i po opětovných výzvách odmítá vozidlo vydat.


Pokus krádeže vysokozdvižného vozíku

V noci na 3. dubna se pokusil neznámý pachatel v Jistebníku odcizit vysokozdvižný vozík. Pachatel nejdříve vnikl do areálu firmy, kde z přístrojové desky vytrhal elektroinstalaci startovacího a ovládacího zařízení. Následně se pokusil nastartovat vozík Desta. Nastartovat se mu však nepodařilo, ale svým jednáním způsobil na elektroinstalaci firmě škodu za pětačtyřicet tisíc korun. Pachatel se tak dopustil pokusu přečinu neoprávněného užívání cizí věci.


Další řidič, který nasbíral dvanáct trestných bodů

Šestadvacetiletého řidiče z Kopřivnice kontrolovali dne 6. dubna ráno novojičínští dopravní policisté na ulici Hřbitovní v Novém Jičíně. Při kontrole vyšlo najevo, že osobní vozidlo Daewoo řídí i přesto, že mu bylo odňato řidičské oprávnění Městským úřadem v Kopřivnici v polovině ledna letošního roku z důvodu dosažení 12-ti bodů v bodovém hodnocení. Před tímto zjištěním mu policisté provedli odborné měření za použití analyzátoru alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Muž nyní čelí podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

vytisknout  e-mailem