Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poškození vozidla

TOUŠKOVSKO – Rozbil okna u vozidla. 

Touškovští policisté dne 28. února 2019 krátce po třetí hodině odpoledne vyjížděli k případu poškození vozidla na Touškovsku. Sedmnáctiletý mladík rozbil ze vzteku u vozidla své matky značky Kia Carens sklo na zadních pátých dveří a obě okna na straně u řidiče, čímž způsobil 43leté poškozené škodu ve výši přes 4 tisíce korun.

Během šetření události došlo k vyhrocení situace a slovní potyčce mezi mužem a ženou. Hlídka na místě požadovala od poškozené, aby ve věci podala vysvětlení, ale ona policisty začala slovně urážet a se vztyčeným prostředníčkem své ruky začala z místa odcházet. Následně byla hlídkou vyzvána "Jménem zákona Vás vyzývám, abyste zůstala na místě a prokázala svoji totožnost". Žena policistům opakovaně nadávala, neuposlechla výzvy a z místa odcházela pryč. Zakročující policisté poškozenou opět vyzvali s upozorněním, že bude užito donucovacích prostředků, ale ani to ženu neodradilo a byly pro ní použity donucovací prostředky ve formě hmatů a chvatů, kdy ji jeden ze zakročujících policistů uchopil za ruku, aby uposlechla výzvy a setrvala na místě. Poškozená se začala aktivně bránit a ohnala se proti zakročujícímu policistovi, který musel ženu zpacifikovat.

Když mladík viděl použití donucovacích prostředků proti své matce, začal být agresivní a následně i proti němu byly použity donucovací prostředky. Situace se nakonec na místě uklidnila a poškozená hlídce předložila své doklady i její syn začal spolupracovat.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem