Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškozený zadržel zloděje

MOST - Poznal svoji krabici s počítačem; Zahrádkář našel v chatce dvojici v posteli. 

 Smolný den potkal 30letého muže z Litvínova. O víkendu se v odpoledních hodinách měl vloupat do jedné garáže v Litvínově a odcizil v ní krabici s počítačem. Když odcházel od garáží, přijel na místo sám poškozený a uviděl podezřelého muže, nesoucí krabici, která mu byla povědomá. Zavolal na něj a neznámý se dal na útěk do lesa. Muž podezřelého zadržel. Litvínovan skončil na policii a odnesl si záznam o podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Lapka nekradl poprvé, již v minulosti byl za obdobný skutek trestán. Počítač byl vrácen poškozenému, ten vyčíslil škodu na 2 500 korun.


Na posteli v chatě našel neznámou dvojici

Nemilé překvapení čekalo jednoho zahrádkáře z Litvínova. V pátek dopoledne zavítal na svoji zahradu a poté, co vstoupil do zahradního domku, spatřil na válendě ležet neznámého muže a ženu. Ti ani nereagovali na dotaz, co tam dělají a pokorně vyčkali do příjezdu policistů. Hlídka pak kontrolou osob u ženy nalezla sáček s neznámou látkou, kterou zajistila. Šetřením na místě policisté zjistili, že dvojice v zahradním domku přespala, nic neodcizila, ani do domu nevnikla násilím. Muž ve věku 29 let z Litvínova a 31letá žena z Mostu převzali na policejním oddělení záznamy o podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení. K hmotné škodě nedošlo.


 
Zamykejte na noc dveře u bytů

Nezvaného hosta měla doma jedna Mostečanka. Zatímco spala, přišel k ní v noci do bytu neznámý pachatel, který z chodby odcizil ženinu kabelku. V ní měla poškozená osobní doklady, peníze, fotoaparát, platební kartu, klíče a další věci, vše v hodnotě osm tisíc korun. Jak se lapka do cizí domácnosti dostal, policie zatím  nezjistila. Dveře ani zámek nebyly poškozené. Majitelka bytu dveře v noci nezamkla, jen je zabouchla.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 16. října 2013

vytisknout  e-mailem