Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poškozený zaplatil zálohu za vozidlo

JIČÍNSKO - Které mu dovozce nikdy nedodal 

V červenci letošního roku se rozhodl muž z Jičínska zakoupit osobní automobil. Jeho zájem se soustředil na nabídky prodeje vozidel Škoda Octavia II combi. Příležitostně navštěvoval autobazary a využil také inzerci na internetu. Zde ho zaujala informace o možnosti dovezení automobilu požadované značky ze zahraničí do pěti pracovních dní.
Protože se zdála příznivá i cena, vzhledem k uvedené výbavě a stáří vozidla, ihned zavolal na uvedený kontaktní telefon. Dovozce požadoval zaplacení zálohy ve výši deseti procent z uvedené ceny. V tomto případě se jednalo o částku 19 tisíc korun. Po domluvě se muži setkali na benzinové čerpací stanici nedaleko Jičína, kde došlo také k předání peněz. Dovozce sdělil zájemci i další podrobnosti o vozidle. Ujišťoval ho také, že nemusí mít žádné obavy o své finance, protože zatím uspokojil všechny zákazníky.  Po týdnu se zájemce vozidla nedočkal. Dovozce mu začal tvrdit, že automobil má závadu na převodovce, kdy zatím není v jeho silách zajistit okamžitou opravu. Předložil však novou nabídku dovozu obdobně vybaveného vozu, kterou zákazník akceptoval.
Bohužel se v dohodnutém náhradním termínu auta opět nedočkal a vyslechl si další výmluvy. Následně poškozený odstoupil od smlouvy a požadoval navrácení zálohy, které se do současné doby nedočkal.
Svoje podivné obchodování bude muset nyní třiatřicetiletý muž vysvětlit jičínským kriminalistům, kteří případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, kdy mu hrozí až dva roky vězení.
por. Bc. Petr Janda
14. 11. 2011 ve 12:20

vytisknout  e-mailem