Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poškozených stromů ve městě přibývá

JABLONEC NAD NISOU - Policisté žádají občany o spolupráci při šetření případů někollika desítek poškozených stromů na území města. 

V současné době policisté z Obvodního oddělení ve Mšeně šetří případy poškození několika desítek stromů u jablonecké přehrady a jednoho vzrostlého stromu na zahradě Mateřské školy v Lovecké ulici. Dosud neznámý pachatel mimo jiné stromy mechanicky poškozuje tím, že je na několika místech navrtává nezjištěným předmětem, což má za následek, že uschnou. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Dosud způsobená škoda poškozením výše uvedených stromů činí dle zpracovaného znalecké posudku částku 442.000,- Kč.
 
Ovšem v uplynulých dnech policisté přijali oznámení o dalším poškozeném stromu – jedná se o vzrostlou břízu v ulici 5. května. Vzhledem k tomu, že poškozených stromů ve městě přibývá, policisté žádají o spolupráci širokou veřejnost.
 
Žádáme občany, kteří mají k případům poškozování stromů na území města Jablonce nad Nisou jakékoliv informace, aby je sdělili policistům přímo na služebnu ve Mšeně, a to buď osobně nebo telefonicky na číslech 974 474 741, mobil 602 140 067. Občané mohou policisty kontaktovat i písemně prostřednictvím e-mailu: jnoopmseno@mvcr.cz.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
14. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem