Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poslechla svůj vnitřní hlas

ČESKÁ LÍPA – Kriminalisté vyšetřovali případ pokusu těžkého ublížení na zdraví. 

Kdy je intuice ku prospěchu a kdy naopak naslouchání vnitřnímu hlasu může být nebezpečné?  A jak rozeznat, zda-li je naslouchání vnitřnímu hlasu blud a paranoia nebo je nám ku prospěchu? Bylo by vhodné odpovědi na tyto otázky přenechat odborníkům. A v tomto případě se odborníci rozhodli, že majitelku vnitřních hlasů umístí do psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích.

V pondělí 20. března přijali policisté oznámení o pokusu těžkého ublížení na zdraví, kdy 44letá žena byla oslovena vnitřním hlasem. Ten jí měl přikázat, ať zabije svého muže. Odpověděla vnitřnímu hlasu, zašla si do kuchyně pro nůž a rozhodla se nic netušícího manžela, sedícího na gauči v obývacím pokoji, zabít.

Nepředstavitelnému neštěstí zabránila duchapřítomná dcera. Ta ze svého pokoje zaslechla matku, jak si jen tak pro sebe při chůzi mluví, že „ho“ zabije. Pozorná dcera vyšla ven z pokoje, kdy matce nůž z ruky vzala před tím, než se mohlo stát něco zlého.
Po příjezdu zdravotnické záchranné služby a policejní hlídky na místo, došlo k ošetření 44leté ženy, a policisté provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, s pozitivním výsledkem. Žena nadýchala téměř tři promile.

Žena byla policejní hlídkou zadržena a po ošetření ve zdravotnickém zařízení byla umístěna na protialkoholní záchytnou stanici. Policejní komisař 44leté ženě sdělil obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což by jí v případě odsouzení, hrozil trest odnětí svobody od tří do deseti let a současně podal návrh na vzetí obviněné do vazby. Okresním soudem v České Lípě bylo rozhodnuto o umístění ženy do psychiatrické léčebny.
 

24.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem