Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poslední červnový den

Pondělních 24 hodin bylo bez nehod 

V průběhu pondělního dne 30.6.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 17 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného držení platební karty, zanedbání povinné výživy, zpronevěry, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Královédvorští policisté v pondělí 30.6.2008 zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním, neoprávněného užívání cizí věci a poškozování cizí věci. Dosud neznámý pachatel v průběhu pondělní noci násilím vnikl na pozemek a poté i do objektu jednoho z autobazarů v obci Zboží. Z dílny zloděj odcizil zaparkované osobní motorové vozidlo BMW 530 D černé barvy, registrační značky 2H0 6700. Zloděj si k vozidlu přibalil různé nářadí, hydraulické rozpínáky, stahovací píst a kompresor. Při odjezdu  „bavorákem“ lapka poškodil další zaparkovaná vozidla. Zástupcem poškozeného bazaru byla škoda vyčíslena na částku 290 tisíc korun. Za shora uvedené trestné činy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po uvedeném vozidle i odcizených věcech policisté intenzivně pátrají.

Policisté v Hostinném včerejšího dne 30.6.2008 zadokumentovali případ krádeže finanční hotovosti. Dosud neznámý pachatel odcizil v kanceláři jedné ze soukromých firem v Hostinném na ulici Kaštanová ze zajištěného kovového příručního trezoru finanční hotovost. Zástupcem poškozené organizace byla škoda vyčíslena na částku necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v pondělí na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 52 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných motoristů řídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy. Zadokumentovaný případ bude policisty předán správnímu orgánu Městského úřadu k dalšímu opatření. Nezodpovědnému řidiči hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali 20 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 9 tisíc korun.

Policisté skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově nemuseli za pondělních čtyřiadvacet hodin vyjíždět k žádné dopravní nehodě. Přáním všech policistů by samozřejmě bylo mnohem více takových bezpečných dnů na silnicích. O prázdninách by měl každý motorista myslet na to, že se na silnicích bude pohybovat mnohem větší počet dětí, které vzhledem ke svému věku ještě nevěnují silničnímu provozu dostatečnou pozornost.

Na klid a veřejný pořádek v centrech měst a obcí na našem okrese dohlíželo v průběhu pondělního dne 12 pěších policejních hlídek.
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 21 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 

 

vytisknout  e-mailem