Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poslední letošní beseda v Roztokách

Sešlo se zhruba 20 seniorů, povídat bylo o čem 

Předvánoční beseda se seniory
 
     Dne 11. prosince 2012, se uskutečnila v Roztokách u Křivoklátu beseda se seniory. Zástupce vedoucího oddělení v Roztokách, npor. Bc. Eva Holá a policistka obvodního oddělení v Rakovníku, pprap. Bc. Veronika Holá, si se seniory povídali o kriminalitě, která je páchána na jejich věkovou generaci a o rizicích dnešní společnosti, jak tomu předcházet, čeho se vyvarovat atd. V rámci diskuze je jednalo o podomních prodejích, falešných zástupcích firem pro odečet vody, elektriky, plynu a dalších výmyslů. Nepozapomnělo se ani na předváděcí akce a vynucené podepisování smluv za účelem koupě jakéhokoliv zboží a nesmyslné placení vysokých částek za toto zboží. Povídalo se také o prevenci v rámci krádeže osobních věcí. Jak je dobré si rozdělit doklady od peněz, zbytečně nenosit u sebe velkou finanční částku, využívat tašek s popruhy přes rameno a mít volné ruce a další. Hlídat si tašku v obchodě a nenechávat ji na vozíku či na lavičce při čekání na autobus, bylo další téma diskuze.
  Senioři sami v rámci debaty vyprávěli příběhy, které se jim přihodily nebo jim blízkým. Ptali se, jak mají postupovat v určitých situacích a co dělat, když se už do takovéto situace dostanou. Na závěr přednášky obdrželi od policistek dostatek materiálu, který jim besedu bude připomínat, s důležitými pokyny, čísly a radami.
      Tato beseda byla pro rok 2012 opravdu poslední. Samozřejmě příští rok bude další pokračování, neboť udržování starších lidí v bdělosti vůči zlodějům a podvodníkům, jim může zachránit nemalou finanční částku.

nprap. Jana Žáčková

dne 19. prosince 2012

vytisknout  e-mailem