Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Poslední listopadový den

Úterý s policisty na Trutnovsku 

V průběhu posledního pracovního dne měsíce listopadu 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno deset nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy porušování domovní svobody, prostých krádeží a krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V úterý navíc muži zákona zpracovali šest přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Trutnovští policisté krátce po poledni zaprotokolovali případ kapesní krádeže. Dosud neznámý zloděj odcizil v jednom z trutnovských obchodních domů devětadvacetiletému muži z kapsy jeho bundy mobilní telefon. Jednalo se o přístroj značky Sony. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Podobný případ řešili trutnovští policisté i téhož dne odpoledne. Dosud neznámý zloděj v autobusu jedoucímu centrem Trutnova jednomu z cestujících odcizil jeho mobilní telefon. Zloděj z batohu, který měl poškozený na zádech, vytáhl mobilní přístroj značky Sony a zmizel neznámo kam. Poškozený vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Za přečiny krádež hrozí lapkům trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby zlodějům nedávali šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Krádež věcí uložených v batohu či kapsách, které nemá majitel zcela pod kontrolou, je pro zkušeného lapku otázkou několika okamžiků. Sám poškozený protiprávní jednání v mnoha případech zjišťuje až po několika minutách, kdy už pachatel se svým lupem zmizel neznámo kam.

V úterý zadokumentovali královédvorští policisté případ, kdy dosud neznámý vandal poškodil v centru Dvora Králové na Hradecké ulici zaparkované osobní motorové vozidlo. Výtečník u automobilu Citroen Saxo promáčkl kapotu, dveře a blatník. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na necelých 15 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

Královédvorští policisté v úterý večer vyjížděli do obce Litič – Nouzov, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do kůlny, která je součástí jednoho z místních obytných domů. Z objektu nenechavec odcizil úhlovou brusku značky DWT a sekeru značky Fiskars. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Dopravní policisté v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin zpracovali dvě dopravní nehody, při kterých nebyl naštěstí nikdo zraněn. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu úterý podrobilo 115 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu neusedl za volant po požití alkoholického nápoje. Takový výsledek vždy potěší. Dopraváci navíc zjistili 15 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 6 tisíc korun.

V průběhu úterního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 48 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 28 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
1. 12. 2010

vytisknout  e-mailem