Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Poslední školní týden ve znamení „ZEBRY“

KRAJ - Na konci školního roku si žáci některých základních škol společně s policisty a členy BESIP týmu připomněli pravidla bezpečného chování. 

10Policejní preventisté se v průběhu tohoto týdne, v ranních hodinách, setkávali se žáky základních škol, aby si s nimi zopakovali důležitá pravidla silničního provozu, a to v rámci preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“ Ten je již tradičně realizován od roku 2007 zpravidla na začátku a konci školního roku a také v pololetí. Projekt je situován na účastníky silničního provozu a zejména na bezpečí chodců. Také policejní hlídky v celém Libereckém kraji zesílily svoji kontrolní činnost u přechodů pro chodce v blízkostech základních škol.

Policisté společně se zástupci BESIP týmu radili mladým školákům, které místo je vhodné pro přecházení pozemní komunikace, jak se mají správně rozhlížet a také doprovázejícím rodičům zdůrazňovali, že je nutné se svým ratolestem v tomto ohledu věnovat a nic nepodcenit, naučit je bezpečnou cestu do školy a zpět. Velká část žáků se do školských zařízení přepravuje automobily, proto se preventisté zaměřili i na rady v rámci jízdy ve vozidle a správného vystupování z něj.

Dětem nastává nejkrásnější období prázdnin a policisté si vzali za nutnost si s nimi popovídat i na téma bezpečného chování během letních radovánek, jako je správná jízda na kole, koloběžce či trávení volného času u vody. Nejmenším školákům se vysvětlilo, aby si hráli na vhodných místech, vždy mysleli na své bezpečí, aby mohli strávit prázdniny co nejpříjemněji a nestali se účastníky nehody či se jim nestalo nějaké zranění.

Odměnou za jejich pozornost jim byl malý dárek v podobě reflexního pásku a sešit s tématikou dopravní výchovy „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“.
 

28. 6. 2024
por. Bc. Dana Burešová, DiS. 
preventistka KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem