Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední víkend bývá tragický

Konec prázdnin a začátek školního roku bývají spojeny s riziky v dopravě. Policie proto chystá celou řadu opatření, jejichž součástí je i mezinárodní dopravně bezpečnostní akce TISPOL. Tentokrát zaměřená na nepřiměřenou rychlost. 

Jako každý rok se budou policisté věnovat situaci na hlavních silničních tazích, které jsou hojně využívány pro návraty z dovolených. Řidiči by při svém návratu domů neměli podceňovat rizika, která jim při dlouhém cestování hrozí. Vhodné je naplánování času, trasy i pravidelných přestávek v jízdě. Je nutné počítat se zvýšeným provozem, čemuž je potřeba přizpůsobit i své chování na silnici. Tolerance vůči ostatním účastníkům silničního provozu by v tomto případě měla být naprostou samozřejmostí.
 
Víkendová policejní opatření v dopravě budou směřována k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to nejen na hlavních tazích, ale v okolí nákupních center, která jsou každoročně cílem rodičů za účelem nákupu školních potřeb pro děti.
 
I letos bude policie provádět dopravně bezpečnostní akce na regionální úrovni, kterých budou desítky, a to podle aktuálního bezpečnostního vývoje dopravní situace v jednotlivých regionech. V týdnu od 22. do 28.08.2011 probíhá na celém území České republiky mezinárodní dopravní bezpečnostní akce v rámci spolupráce organizace TISPOL, sdružující dopravní policie mnoha států. Tato akce je zaměřena na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, jak v obci, tak i mimo ni. Nepřiměřená rychlost je příčinou řady tragických dopravních nehod.


 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
26.08.2011

vytisknout  e-mailem