Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Posledních 32 kilometrů

LIBERECKO – Liberečtí vyšetřovatelé dokumentovali další velmi zajímavý případ. 

Od konce prosince roku 2015 do dubna roku 2016, řídil svůj náklaďák, 48letý muž z Liberce.

Na tom by nebylo nic zvláštního, ovšem za jakých podmínek svůj těžký stroj obsluhoval, to už zajímavé je.
V závěru roku 2015 se 48letý řidič nákladního vozidla tzv. „vybodoval“. Magistrátem mu bylo doručeno oznámení, že dosáhl hranice 12 bodů s výzvou, aby odevzdal svůj řidičský průkaz. Uplynutím stanovené lhůty, kterou řidič ignoroval, tak dosáhl toho, že se na něj, po stanovené lhůtě, pohlíželo tak, že řidičské oprávnění pozbyl. To potvrdil svým rozhodnutím i správní orgán.

Již nyní začíná být případ zajímavým.
Dopravní policisté v dubnu roku 2016 vyšetřovali případ dopravní nehody, kterou způsobil řidič nákladního vozidla v Liberci. Naboural odstavené osobní vozidlo a z místa dopravní nehody ujel, aniž by na místě setrval do příjezdu policie. Prováděným šetřením policisté zjistili, že řidičem náklaďáku, je 48letý muž z Liberce a tím, že řídil nákladní vozidlo bez platného řidičského oprávnění, se mimo jiné dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Vyšetřováním tohoto trestného činu se okamžitě začali zabývat kriminalisté z Liberce.
Za čtyři měsíce, které 48letý řidič strávil za volantem nákladního vozidla, ačkoliv jej řídit neměl, pracoval pro stavební firmu, a svůj náklaďák „proháněl“ s nákladem i bez, napříč několika kraji. Knihy jízd, vydaly svá tajemství. Muž najezdil přes 18tisíc kilometrů v době, kdy řídit neměl. Poslední „spanilou“ jízdou 48letého muže z Liberce, byla ta nejkratší. Najel pouze 32 kilometrů a svou pouť ukončil dopravní nehodou.

Policejní komisař sdělil 48letému muži z Liberce obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


4.4. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem