Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posprejování autobusové zastávky

KUTNOHORSKO – Sprejerství je trestný čin. 

Dne 23. července 2018 sdělili policisté ze Zruče nad Sázavou podezření z trestného činu Poškození cizí věci sedmatřicetiletému muži z Kutnohorska.

Podezřelý muž koncem měsíce června letošního roku v obci Horka II, osadě Čejtice pokreslil na volně přístupném prostranství u silnice č. 336 červenou a bílou barvou autobusovou zastávku. Na objekt namaloval srdce a nápisy „pro tebe Tíno, vážně“. Svým jednáním způsobil škodu kolem šesti tisíc korun.

Policisté z Kutnohorska mají od začátku roku nahlášeno do dnešního dne celkem 9 případů nelegálně posprejovaných stěn, kontejnerů, věcí a stromů. Z toho jsou ve třech případech známy pachatelé.

Vyšetřovatelé vyhodnocují i několik let staré malůvky, které pak případné podezřelé můžou usvědčit i z více činů.

V roce 2017 přijali 11 oznámení sprejerství, z toho ve třech případech byl znám pachatel. V roce 2016 bylo nahlášeno pět neobjasněných případů. V roce 2015 bylo nahlášeno 5 případů, z toho ve dvou případech pachatel stanul před soudem. V roce 2014 byly oznámeny tři dosud neobjasněné případy.

Věk pachatelů, kteří se věnují sprejerství, se převážně pohybuje od 17 let do 24 let. Sprejerství je již od začátku trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pachatelům za takové jednání hrozí mimo pokuty i rok vězení.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
26. července 2018

vytisknout  e-mailem