Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Postrach „autobusáků“ dopaden

TEPLICKO - Do autobusů se vloupával teprve 17letý mladík; Zloděje zajímalo nářadí... 

Postrach „autobusáků“ dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který byl postrachem řidičů autobusů, kteří parkovali na odstavném parkovišti v Bílině. Od začátku roku jsme prověřovali hned tři oznámení řidičů, kterým někdo vnikl do zaparkovaných autobusů a odcizil z nich odbavovací zařízení včetně tiskárny a dalšího příslušenství. Celková škoda se vyšplhala na téměř sto dvacet osm tisíc korun a policisté už od prvního oznámení intenzivně pátrali po pachateli. Nakonec se kriminalistům podařilo zajistit dostatek důkazů k obvinění teprve 17letého mladíka, který se ke třem vloupáním do autobusů přiznal. Jeden ukradený přístroj u něj zabavili při domovní prohlídce, další už se „zachránit“ nepodařilo. Pachatel je stíhán na svobodě, vzhledem k jeho nízkému věku mu za provinění krádeže hrozí maximálně dva a půl roku za mřížemi.

 

Zloděje zajímalo nářadí

     Do tří garáží v Řetenicích se vloupal zatím neznámý pachatel. Zloděj násilím překonával vrata garáží, do jedné se mu vniknout nepodařilo, v další nenašel nic cenného, zato ze třetí odnesl elektrické ruční nářadí za více jak deset tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i ukradených věcech pátrají.

 

Ukradený skútr

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Oldřichově ukradl skútr. Stroj zmizel z cesty u zahrádkářské kolonie v noci z pátku na sobotu, celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

 

 

25. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem