Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Postrach chatařů je ve vazbě

Teď mu hrozí dva roky vězení 

 
Rekreační chaty a chalupy byly, jsou a stále budou velkým lákadlem pro zloděje a bezdomovce. Zatímco bezdomovci mají zájem hlavně o jídlo, pití a oblečení, zloději naopak kradou vše, co se dá snadno a rychle zpeněžit. A právě jeden z nich se stal od začátku letošního roku postrachem chatařů a chalupářů na Novopacku, Jičínsku a Trutnovsku.
Jeho prvním objektem, do kterého se vloupal, byl rodinný domek v Dolní Olešnici, ze kterého odcizil peníze, šperky, alkohol, potraviny a další věci. Tato úspěšná akce ho zřejmě motivovala k dalším vloupáním. To už přišly na řadu   rekreační objekty. Od února do konce dubna se tak vloupal do devíti chat a chalup, ze kterých odcizil starožitnosti, potraviny, alkohol, konzervy pro kočky, obrazy, porcelán, peníze, nářadí, nábytek a další věci, vše
v celkové hodnotě téměř půl milionu korun.
Policisté neponechali nic náhodě a na všech případech velmi intenzivně pracovali. Podle  způsobu provedení a předmětu zájmu nakonec došli k závěru, že se jedná o jednoho pachatele. A nemýlili se. Na základě provedeného šetření, zajištěných stop a výsledků expertíz zjistili, kdo za nimi stojí. Jedná se o osmačtyřicetiletého muže z okresu Trutnov, který si v těchto dnech vyslechl obvinění z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.
V současné době je obviněný muž ve vazbě, kde čeká na verdikt soudu. Ten ho může poslat až na tři roky do vězení.
nprap. Hana Klečalová
11. 6. 2009

vytisknout  e-mailem