Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Postrach hotelů

KARLOVY VARY – Kradl v karlovarských hotelích. 

Při pátrání po osobách informuje veřejnost tiskové oddělení policie Krajského ředitelství v Karlových Varech a to prostřednictvím medií. Pátrání se netýká jen hledaných či pohřešovaných osob, ale policisté se také obracejí o pomoc k veřejnosti, při pátrání po pachatelích různé trestné činnosti.
 
V nejednom případě se díky této spolupráci policie s veřejností podaří dopadnout pachatele velmi rychle. Jako například v posledním případě, kdy byl dopaden hledaný muž, který měl v několika případech okrást lázeňské hosty v karlovarských hotelích.
 
Na linku 158 zavolala dne 11. července v odpoledních hodinách zaměstnankyně jednoho z karlovarských hotelů. Ta na základě reportáže v televizi a následném ověření na webových stránkách, poznala muže, po kterém policisté pátrají. Operační důstojník po přijetí této informace okamžitě na místo vyslal policejní hlídku, která osmatřicetiletého muže zkontrolovala a zadržela. Následně byl převezen na policejní služebnu.
 
Karlovarští kriminalisté sdělili osmatřicetiletému muži z Mostu podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.  Tohoto jednání se měl dopustit dne 16. června, kdy v odpoledních hodinách měl vstoupit do jednoho karlovarského hotelu, kde se pokoušel otvírat dveře od pokojů. V jednom případě se mu to podařilo a podezřelý muž měl z pokoje odcizit zde nalezenou finanční hotovost různé měny v přepočtu kolem 16 tis. korun v době, kdy poškozený cizinec v pokoji spal. Osmatřicetiletému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.
 
prap. Zuzana Týřová
12. 7. 2013

vytisknout  e-mailem