Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Postrach majitelů žateckých domů obviněn

LOUNSKO - Při některých krádežích měl mít společníka. . 

Dva muže trestně stíhá žatecký vyšetřovatel pro majetkovou trestnou činnost z poslední doby. Ke skutkům docházelo na jaře tohoto roku a podle zjištění policistů se většiny z nich měl dopustit 36letý muž ze Žatce. Většinou měl vnikat na pozemky rodinných domů v Žatci a následně se vloupat do převážně neobydlených prostor náležejících k domům, např. kůlny, dílny anebo zahradního domku. Odtud pak mizela jízdní kola, prodlužovací kabely nebo nářadí. Chladným ho nenechala ani pozinkovaná vanička s několika prázdnými pivními lahvemi. Z tzv. mobilheimu stojícího na pozemku jednoho z domů měl odcizit dvoje hodinky a dámské značkové boty.

Podle policistů dvakrát na krádeže nebyl dotyčný sám. Měl mu pomáhat 25letý muž ze Žatecka. Starší z mužů měl po přelezení vrat vniknout na pozemek, násilím se pak dostat do neobydlených prostor domu a vzít odtud dvě jízdní kola. Ta měl po rozbití okna vedoucího na ulici přes toto okno podat mladšímu společníkovi. Z místa měli muži odjet právě na odcizených kolech. Na stejný pozemek se měli vrátit ještě jednou a ze dvora odcizit další dvě jízdní kola. Jedno z těchto kol se posléze podařilo zajistit a vrátit majitelce.

Škoda způsobená jednáním šestatřicetiletého muže byla majiteli napadených objektů vyčíslena na částku přesahující 60 tisíc korun. V případě mladšího muže se jednalo o více než 35 tisíc korun.

Pětadvacetiletý muž byl na základě výsledků šetření obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Mnohem přísnější trest by mohl v případě uznání viny potkat staršího z obviněných. S ohledem na skutečnost, že jeho majetková trestná činnost měla probíhat i v době trvání nouzového stavu vyhlášeného vládou v souvislosti s onemocněním Covid-19 , hrozí mu v případě odsouzení až osmileté vězení. Kromě krádeže a poškození cizí věci je stíhán i pro trestný čin porušování domovní svobody. V současné době se tento recidivista, který byl pro krádeže opětovně odsouzen, nachází opět za mřížemi v souvislosti s předchozí majetkovou kriminalitou.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 14. září 2020

 

 

vytisknout  e-mailem