Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Postrach ordinací lapen

DOMAŽLICKO – Díky výbornému operativnímu šetření domažlických kriminalistů byl zloděj odhalen a skončil ve vazbě.  

     Domažličtí kriminalisté zaznamenali mimořádný úspěch na úseku boje proti majetkové trestné činnosti. Odhalili pachatele, který se vloupal do několika lékařských ordinací po celém plzeňském kraji. Na Domažlicku se pachatel vloupal do lékařských ordinací v obci Koloveč a Poběžovice. Počátkem listopadu loňského roku vnikl do zdravotního střediska v obci Koloveč, kde prohledal několik ordinací. Z jedné ordinace odcizil ampule morfinu a z příruční pokladny finanční hotovost ve výši 5 000 korun, z další bezobroučkové brýle s pouzdrem. Poté v další ordinaci ukradl notebook, mobilní telefon a finanční hotovost. Ze šatny odcizil mikrovlnnou troubu, několik balení kávy a bonboniéru. Poškozeným lékařům byla způsobená celková škoda na odcizených a poškozených věcech 38 814 korun. 
     V noci ze čtvrtka na pátek minulý týden se vloupal do dalších ordinací domažlického okresu. Tentokrát řádil v Poběžovicích. Zde překonal zámek na dveřích a vnikl do objektu a vloupal se do tří ordinací. Ty prohledal a odcizil z nich dva počítače, monitor, finanční hotovost ve výši 1 tisíc korun a nezjištěné množství potravin. Poškozeným lékařům způsobil celkovou škodu na odcizených věcech ve výši 249 627 korun a na poškozených věcech byla škoda vyčíslena na 44 507 korun.
     Kriminalisté díky své výborné operativní činnosti odhalili pachatele. Je jím padesátiletý muž z Plzně, který se výše uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Pardubicích odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody ve výměře dva roky, s podmíněným propuštěním v červenci 2013 se zkušební dobou do července 2016. Policejní komisař dnes zahájil trestní stíhání tohoto muže jako obviněného ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a pokračujícího přečinu poškození cizí věci. Obviněný usnesení o zahájení trestního stíhání převzal osobně. Kriminalisté státnímu zástupci zaslali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud akceptoval návrh státního zástupce, a tak je obviněný stíhán vazebně. Za jeho jednání mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
5. února 2015
 

vytisknout  e-mailem