Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Postrach ulice

HRADECKO - Policisté dopadli muže, který obíral seniory. 

Policisté včera dopadli 50letého muže, který se zaměřoval na seniory nebo postižené a obíral je o peníze. Používal vždy stejnou fintu. V průběhu několika týdnů zastavil jako řidič osobního vozidla celkem u čtyř vyhlídnutých obětí a zeptal se jich na cestu. Poté nabídl odvoz. Během cesty muž nabízel k prodeji různé věci, jako předražené hodinky či voňavky. Na třech mužích ze čtyř se obohatil nebo se pokusil obohatit o částku převyšující 6 tisíc korun. Dvěma seniorům navíc vytáhl sám z jejich peněženky vyčnívající peníze. Jednomu seniorovi vzal jednu tisícikorunu, druhému, protože si byl na poště pro penzi, vzal celých 12 tisíc korun. Kriminalisté po muži pátrali od konce listopadu, kdy přijali první oznámení. Hlavně se zaměřili na vozidlo, které jim poškození částečně popsali.
Včera ráno si na Štefánikově ulici podezřelého vozidla všimli a u hradecké fakultní nemocnice ho zastavili. Ve vozidle byl kromě řidiče ještě jeden pasažér, což byl také vyhlédnutý senior, který se nechal odvézt do nemocnice a kterému také nabízel různé zboží. U tohoto muže však neuspěl, protože u sebe neměl žádné peníze.
Muž, který se k trestné činnosti nepřiznal, je obviněn z trestných činů podvod a krádež, za což může jít až na 2 roky do vězení.

por. Iva Kormošová
17.1.2019, 14.15

vytisknout  e-mailem