Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Postřelený účastník mysliveckého honu

ÚO Bruntál - a jiné zprávy z okresu Bruntál 

Vloupání do restaurací
Bruntálští policisté v pátek 16.12.2011 šetřili hned dva případy vloupání do restaurací, kde pachatel poškodil v době od 15. do 16.12.2011 okna objektů a vnikl dovnitř. V Leskovci odcizil z restaurace cigarety různých značek v hodnotě 7 tisíc Kč. V Razové vzal paprikové brambůrky, drobné mince v celkové částce 200 Kč a láhev alkoholu. V restauraci ještě poškodil automat na cigarety, ze kterého nic neodcizil. Způsobená škoda činí kolem 10 tisíc Kč.
 
Vloupání do rodinného domu
Ve Městě Albrechticích šetří policisté okolnosti vloupání do jednoho z rodinných domků. Prozatím neznámý pachatel zde vnikl v průběhu pátečního dne 16.12.2011. Majitelům odcizil různé věci a finanční hotovost v celkové výši přes 140 tisíc Kč.
 
Policejní preventivní akce
V průběhu víkendu v okrese Bruntál proběhlo nejen v souvislosti s vánočními trhy či předsváteční atmosférou několik policejních preventivních bezpečnostních akcí, které se účastnili nejen policisté v uniformách, ale také policisté v civilu. Zaměřovali jsme se na ochranu před požívání alkoholických nápojů, omamných a psychotropních látek, dodržování veřejného pořádku, bezpečnosti v silničním provozu a také majetkovou trestnou činnost – kapesní krádeže, krádeže v obchodních domech či na místech, kde se vyskytuje více lidí. Pátrali jsme i po hledaných či pohřešovaných osobách. Monitorovali jsme také lokality, kde dochází častěji k různé trestné či přestupkové činnosti. Provedli jsme kontroly několika desítek heren a restaurací. Ve dvou případech jsme zjistili požití alkoholu u mladistvých a také dva pachatele trestných činů v dopravě. Také jsme zjistili další různé poznatky, které nyní budeme vyhodnocovat a zpracovávat. 
V jednom případě jsme si povšimli na ulici Nádražní jedoucího vozidla Favorit, které bylo v přední části poškozené. Zastavili jsme a zkontrolovali 41letého řidiče, u kterého byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem a to 2,24 a do čtyř desítek minut 2,16 promile. Šetřením jsme zjistili, že muž při své jízdě na ulici Dukelská vlivem opilosti nezvládl řízení a vyjel na středový ostrůvek v místě, kde je přechod pro chodce. Zde přední částí favoritu narazil do dvou dopravních značek, které poškodil. Nehodu neoznámil a chtěl pokračovat do místa svého bydliště, což je v obci, která je od Bruntálu vzdálena cca 10 km. Způsobená škoda činí 12 tisíc Kč.
Na ulici Zeyerova jsme dne 17.12.2011 zastavovali a kontrolovali 20letého muže, který řídil vozidlo Mercedes. Zjistili jsme, že mladík má do 23.11.2012 vysloven zákaz řízení. Ještě ten si mladý muž vyslechl podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
V Krnově zmizel superb
Krádež vozidla nahlásil krnovským policistům 27letý muž dne 18.12.2011. K odcizení mělo dojít v době od 16. do 18.12.2011 na Sídlišti pod Cvilínem, kde se měl pachatel zmocnit zaparkovaného stříbrného vozidla Škoda Superb. V něm měl majitel uložen i notebook Acer. Způsobená škoda činí 135 tisíc Kč.
 
Odcizení růžové kabelky
V Bruntále v restauraci na ulici Jesenická využil pachatel nestřeženého okamžiku a odcizil v průběhu několika nočních hodin ze soboty 17. na neděli 18.12.2011 odloženou dámskou koženou kabelku růžové bary. V ní byla platební kartu, mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí 100 Kč. Majitelce vznikla škoda ve výši 2 tisíce Kč.
 
Na mysliveckém honu došlo k postřelení jednoho z účastníků
V neděli 18.12.2011 v odpoledních hodinách při konání mysliveckého honu na černou zvěř v obci Nová Pláň mělo dojít k postřelení 66letého účastníka. Muž utrpěl průstřel v oblasti stehna a jeho zranění si vyžádalo ošetření přivolaných záchranářů a letecký transport do nemocnice v Ostravě. Provedli jsme dechové zkoušky u všech účastníků mysliveckého honu, které byly s negativním výsledkem. Kriminalisté nyní případ intenzivně šetří a prověřují několik verzí, jak mohlo ke zranění dojít.
 
Po synovi hodila nůž
Policisté prověřují událost, která se stala v pátek 16.12.2011 v Horním Benešově, kde měla po předchozím slovním konfliktu a pod vlivem alkoholu 57letá žena napadnout svého syna. Měla po něm hodit nejprve láhev a následně kuchyňský nůž. Rukojeť nože měla poškozeného udeřit do vlasové části hlavy. Po útoku žena sama přivolala první pomoc i policii. Záchranáři muži ošetřili povrchové zranění. U obou přítomných osob policisté provedli dechové zkoušky a naměřili ženě 1,83 promile a muži 1,53 promile. Motivem jejího jednání měly být neustálé výčitky syna vůči jejímu příteli. Okolnosti a další podrobnosti celé události jsou nyní v šetření.
 
Narazil do zabezpečení železničního přejezdu
V sobotu 17.12.2011 v 17,15 hodin došlo mezi obcemi Dětřichov a Lomnice k nehodě vozidla Ford Mondeo. 58letý cizinec při jízdě na sněhem pokryté silnici projížděl pravotočivou zatáčkou a sjel za pravý okraj vozovky. Zde spodní částí mondea najel na kovové svodidlo, po kterém jel až narazil do výstražného zabezpečení železničního přejezdu. Vozidlo zůstalo stát na svodidle. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 43 tisíc Kč.
 
Agresivní host skončil na záchytce
Bruntálští policisté byli přivoláni krátce po půlnoci dne 18.12.2011  do restaurace na ulici Dolní k agresivnímu chování jednoho z hostů. 34letý muž zde měl v podnapilém stavu bezdůvodně křičet, nadávat a kopat do stolku a židlí. Poškodil jeden stůl, židli a rozbil popelník a květináč v celkové hodnotě kolem 1 tisíc Kč. Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava, že ve svém jednání bude pokračovat, tak jsme ho museli zajistit. Dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 3,24 promile a střízlivěl již na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupku proti majetku a občanskému soužití.                                                                                           
 
komisař por. Bc. Tušková
pisbr♦mvcr.cz
19.12.2011

vytisknout  e-mailem