Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posvítili si na cizince

Rožmitálsko - Cizinecká policie zavítala do jedné zdejší firmy. 

     Policisté z Odboru cizinecké policie z Příbrami spolu s pracovníky z Oblastního inspektorátu práce pro Středočeský kraj zaměřili včera dopoledne svou pozornost na jednu firmu z Rožmitálska, která zaměstnává několik desítek cizích státních příslušníků. Při akci bylo zkontrolováno celkem deset namátkově vybraných osob, a to z Ukrajiny, Bulharska a Slovenska.
     Pracovníci inspektorátu práce sledovali pracovní smlouvy, povolení k zaměstnání a další věci týkající se pracovně právních vztahů. Dva kontrolovaní cizinci nepředložili pracovní či jiné smlouvy a nyní je věc prošetřována pro podezření z nelegálního zaměstnávání.
     Policisté ověřovali totožnost osob, kontrolovali jejich doklady a povolení k pobytu, dále prováděli lustrace v evidencích. Dvěma cizincům udělili nakonec blokovou pokutu za přestupek, kterého se dopustili tím, že u sebe neměli potřebné doklady.
     Hlavní náplní práce policistů pracujících na Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort je zejména provádění kontrol oprávněnosti pobytu cizinců na našem území. V současné době je zaznamenán nárůst počtu správních vyhoštění cizích státních příslušníků, protože pracují na jiném místě výkonu práce, než mají uvedeno v rozhodnutí o povolení k zaměstnání. Dochází tak ke zneužívání povoleného dlouhodobého pobytu.

18. července 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

kontrola pracovních smluvkontrola pracovních smluv
kontrola dokladůkontrola dokladů

 

vytisknout  e-mailem