Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Potkala pachatele, když vycházel z jejího domu

Bruntál - mnozí majitelé domů si často neuvědomují, jak moc riskují, když při práci na zahradě nechávají dveře domu či bytu odemčené a další události 

O tomto nebezpečí se přesvědčila dne 20.07.2012 okolo 14:00 hodin 73letá majitelka domu na ulici Petrův důl v Krnově. Poté co vyšla z domu za svým přítelem, který pracoval na zahradě, neznámý pachatel zavítal do jejího příbytku. Zde měl odcizit z dámské kabelky finanční hotovost ve výši 400 Kč a z pánské peněženky 4 tisíce Kč. Při vycházení z domu byl přistižen samotnou seniorkou, které oznámil, že někoho hledá a rychle odešel směrem k vozidlu červené barvy s řidičem. Poté odjel neznámo kam.
 
Další události:
 
Odešel s žebříky a poštovní schránkou
V obci Čaková v době od 30.06.2012 do 02.07.2012 neznámý pachatel překonal oplocení a neoprávněně vnikl na pozemek patřící k domu. Zde odcizil dva žebříky. Jeden se měl nacházet zavěšený na hácích pod střechou a druhý položený na okraji střechy. Ke kradeným žebříkům ještě přibral poštovní schránku, původně umístěnou na vstupní brance. Majiteli tak způsobil škodu okolo 4 tisíc Kč.
 
Narazil do zastřešení čerpací stanice a ujel
Mimo jiné zákon hovoří o povinnosti hlásit dopravní nehodu Polici ČR, pokud vznikla hmotná škoda na jiném majetku další osoby (např. škoda na komunikaci, budově, dopravní značce apod.). Na tuto povinnost občas řidiči zapomínají a neuvědomují si, že v tomto případě i menší škodu na majetku musí vždy oznámit.
Včera před šestou hodinou odpoledne došlo na ulici Nádražní ve Vrbně pod Pradědem k dopravní nehodě nákladní soupravy tahače Mercedes s návěsem a pevnou překážkou. K nehodě došlo tak, že řidič nákladního vozidla nerespektoval zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez (4,6 m) a pokusil se podjet zastřešení čerpací stanice. Na návěsu soupravy převážel pracovní stroj, který horní částí zachytil o spodní část zastřešení. Následně měl řidič vystoupit z vozidla a po zjištění situace z místa nehody odjet, aniž by danou věc oznámil. Svým jednáním tak způsobil majiteli čerpací stanice škodu okolo 500 Kč. Případ šetří dopravní inspektorát v Bruntále.
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová

 

tiskový servis za 24.07.2012

vytisknout  e-mailem