Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Potrestání nevzal na vědomí

CHOMUTOV - Lup prodával do sběrny, Drahý oběd.... 

Potrestání nevzal na vědomí
Z trestného činu krádeže se bude zodpovídat 19letý mladík z okresního města. Ostraha muže zadržela v marketu obchodní zóny Otvice. V oddělení zeleniny si nabral pistáciové oříšky, strčil je do kapsy a při procházení obchodem je průběžně konzumoval. Když byl v prostoru pokladen vyzván k placení, neměl peníze. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že obdobného jednání se dopustil již na začátku září letošního roku, kdy byl za krádeže pravomocně odsouzen Okresním soudem Chomutov. 
 
Lup prodával do sběrny
K platu si přivydělával 53letý muž tím způsobem, že se ve firmě, kde pracuje, dopouštěl krádeží. Využil přestávky na svačinu a z dílny několikrát odnesl antikorové odřezky. Ty uschoval v šatní skříňce a následně po skončení pracovní doby odnesl v batohu ven. Odřezky pak prodal ve sběrně a získané peníze použil pro svoji potřebu. Firma vyčíslila škodu na 7500 korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Drahý oběd
Na svou neopatrnost doplatila návštěvnice chomutovského marketu. V jídelně si odložila kabelku na opěradlo židle a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Zloděj této skutečnosti využil, tašku sebral a zmizel. Kromě hotovosti přišla žena o osobní doklady. Nákup se tak prodražil o téměř 7 tisíc korun.
 
Z chodby sebral kolo
Do rodinného domu v Čelakovské ulici vnikl zloděj. Na chodbě domu našel odložené nezajištěné horské jízdní kolo. Majitel vyčíslil škodu na 1500 korun. Policisté zjistili, že uvedené krádeže se dopustil 33letý muž z obce Hora sv. Šebestiána. Jelikož se za krádeže vrátil z výkonu trestu na začátku října letošního roku, byl obviněn z trestného činu. Obvinění si převzal, jízdní kolo bylo zajištěno a vráceno zpět majiteli.
 
Návštěvu využil ke krádeži
17letý mladík z Kadaně je podezřelý z krádeže. Vyžil pozvání na návštěvu do bytu známého a v nestřeženém okamžiku sebral v obývacím pokoji navigaci v hodnotě 4500 korun. Před okresním soudem stál pachatel za krádeže již v srpnu letošního roku, proto na něj v tomto případě čeká obvinění z trestného činu. Skutek vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří.
 
Zloděj v bytě
Vloupání do bytu v Dlouhé ulici zjistila žena z Klášterce nad Ohří. Do přízemního bytu vnikl neznámý zloděj, pokoje prohledal a odnesl notebook, zlaté šperky a digitální fotoaparát. Celková škoda se vyšplhala na 34 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění nejen z krádeže, ale i z porušování domovní svobody. 
 
6. listopadu 2012  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem