Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Potrestání nevzala na vědomí

CHOMUTOV - Při sepisování smlouvy podváděla, Krádež kabelky.... 

Potrestání nevzala na vědomí
Na řádnou výchovu svého nezletilého syna nedbá 32letá žena z Jirkova. Opakovaně zanedbává jeho péči, neposílá ho řádně do školy a umožňuje mu vést zahálčivý život. Syn má na základní škole evidováno přes jeden tisíc neomluvených hodin. Nezodpovědná matka byla za své jednání potrestaná v příkazním řízení komisí Magistrátu Chomutov již v únoru letošního roku, ale od té doby ve svém jednání pokračuje. Nyní na ni čeká obvinění z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Za uvedený čin může skončit až na dva roky ve vězení.
 
Při sepisování smlouvy podváděla
26letá Chomutovačka je podezřelá z úvěrového podvodu. Jako jednatelka jedné společnosti uzavřela před časem smlouvu o poskytnutí úvěru ve výši 800 tisíc korun. Již při sepisování podmínek úvěru však uvedla nepravdivé údaje o provozovnách své společnosti, které v té tobě byly již odhlášené na živnostenském úřadě.  Do dnešního dne žena nezaplatila ani jednu splátku. Nepoctivé ženě hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.
 
Krádež kabelky
O velkém štěstí může hovořit cizinka, která přijela do Chomutova nakupovat. Při návštěvě marketu si odložila svou kabelku do nákupního vozíku a nedávala pozor. Velký pozor však dávala 19letá pachatelka z Krupky. Kabelku s hotovostí a doklady odcizila. Z lupu se však neradovala dlouho, následovalo zadržení. Odcizenou kabelku dostala majitelka v pořádku nazpět, policisté zahájili vyšetřování krádeže.
 
Požár kontejneru
Ve Výletní ulici v Chomutově hořel kontejner umístěný poblíž výměníku tepla. Na místě policisté zjistili, že odpad ve velkoobjemovém kovovém kontejneru vyhořel a od požáru byla poškozena vedle stojící dopravní značka. Na místo vyjížděli chomutovští hasiči, stanovili jako příčinu požáru manipulaci s otevřeným ohněm, úmysl je předmětem dalšího vyšetřování. Poškozením značky vznikla škoda ve výši jeden tisíc korun. Skutek vyšetřují chomutovští policisté jako přestupek.  
 
Zapomněl, že má syna
Na svého nezletilého syna úplně zapomněl 28letý muž z Kolína. Porušil rozhodnutí soudu v Kolíně, kterým má uloženo pravidelně zasílat k rukám matky dítěte hotovost ve výši 500 korun měsíčně. To však nečiní a tak se dluh vyšplhal na 20 tisíc korun. Žena z Jirkova se proto obrátila na místní oddělení policie a podala trestní oznámení. Muž je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
29. června 2011  
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem