Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Potvrzení přátelství mezi IPA Praha a IPA Esslingen

Ve dnech 23. - 27. 9. 2010 přijede do Prahy skupina německých policistů z Esslingenu, členů INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (IPA).  

IPA je největší mezinárodní sdružení policistů a policejních úředníků bez rozdílu hodnosti, funkce, jazyka, rasy, náboženství a světového názoru. Je to nevládní organizace s konzultačním (zvláštním) statusem vůči Ekonomické a Sociální radě OSN, Radě Evropy a Organizaci Amerických států, mezinárodní nevládní organizace udržující operativní vztahy s UNESCO.
Důvod návštěvy Prahy německých kolegů má nejen poznávací charakter, ale je i důvodem potvrzení přátelství mezi 124. územní skupinou IPA v Praze Sekce české republiky. Tento akt je vyústěním dlouholeté spolupráce.
124. územní skupina (ÚS) Praha IPA je svým způsobem specifická, protože se zařadila do evropského regionu nejen svou činností, ale tím, že se od ostatních územních skupin odlišuje svým logem a mottem. Dále je v této skupině tým zkušených členů IPA, kteří mají manažerské zkušenosti v oblasti vzdělávání, spolupráce s členy jiných národních sekcí IPA, tisku, Public Relations, evidence členské základny a řídící činnosti obecně. Zároveň členové této ÚS byli v týmu, který realizoval vzdělávací program Evropské komise „AGIS 078“ s pracovním  názvem „Pracujeme společně na prevenci kriminality“,  jehož byla ÚS nositelem. Na tento projekt byl poskytnut grand EU.
24. 9. 2010 je pro obě skupiny dnem „přátelství“. Tento den zasadí v poledne strom přátelství - Robinia pseudoacacia "FRISIA" - zlatý akát u Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy v Kongresové ulici v Praze 4 a vlastní stvrzení přátelství se potvrdí podpisem „dokumentu o přátelství“.
Strom bude nejen symbolem přátelství mezi územními skupinami INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION městy - Prahou a Esslingenem, ale i symbolem osobního vztahu Helmuta Wurstera, vedoucího územní skupiny z Esslingenu, k Praze. Za třicet let svého členství v IPA navštívil Prahu šedesátkrát. Zahájil to krátkou návštěvou, začal poznávat lidi a dnes jeho vztah ku Praze už má pěkné kořeny. Oblíbil si nejen město samé, ale i lidi v něm. Přátelství je nehmotné, proto bude zhmotněno zasazením stromu, který bude dlouholetý vztah mezi IPA Prahou a Esslingenem připomínat.
Členové obou ÚS si budou přát, aby nejen strom symbolického přátelství rostl, sílil a byl lidem na obdiv, ale aby se i samo přátelství mezi těmito územními skupinami utužovalo.
Celý program návštěvy této skupiny z Esslingenu je na webových stránkách 124. ÚS IPA Sekce české republiky na adrese: www.ipa124praha.cz.
 
 
Kpt. Mgr. Kamila Styblíková
22. 9. 2010

vytisknout  e-mailem