Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Potyčka ochranky a zákazníka

Český Krumlov – Kaplice - Konflikt začal už uvnitř obchodu. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Muž (32) pracující jako ochranka jednoho z obchodů na Kaplicku se koncem března 2011 před vchodem do obchodu, tedy na místě veřejně přístupném, vzájemně fyzicky střetl s 28letým zákazníkem. Konflikt začal již uvnitř obchodu, kdy do sebe muži vrazili a poté se začali napadat.
 
Starší muž udeřil pěstí do hlavy mladšího, následně do něj strčil rukama, až upadl na zem a pak ho ještě kopl do levého boku. Do konfliktu se poté vložila přítelkyně (21) mladšího z mužů, která chtěla přítele bránit, ale pracovník ochranky jí nejprve „obdaroval“ velmi nevybíravými výrazy a poté jí udeřil pěstí do zadní části hlavy, až žena upadla na zem.
 
Při potyčce mladší muž chytil staršího za prsteníček levé ruky a několikrát mu s ním trhl do strany, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo operativní zákrok a dobu léčení více jak jeden měsíc. Mladšímu z mužů ani ženě nebylo při incidentu způsobeno žádné zranění.
 
Hrubé chování není ani pro jednoho z mužů ojedinělé, naopak se podobného jednání dopustili opětovně. Na základě obdržené lékařské zprávy byly policisty v případu zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
18. května 2011

vytisknout  e-mailem