Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Použití softwaru SW Eyedentity

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

ŽÁDOST:

Dne 26. listopadu 2018 a dne 6. prosince 2019 byly uveřejněny v registru smluv smlouvy mezi povinným subjektem (Krajským ředitelstvím policie České republiky) a společností Eyedea Recognition s.r.o. o nákupu licence pro SW Eyedentity.

1) Bylo před použitím softwaru SW Eyedentity (případně později) zpracováno posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (tzv. DPIA) podle § 37 zákona o zpracování osobních údajů? Pokud ano, pak žádám o jeho poskytnutí.

2) Bylo zpracování osobních údajů softwarem SW Eydentity konzultováno s Úřadem pro ochranu osobních údajů ve smyslu § 38 zákona o zpracování osobních údajů? Pokud ano, tak s jakým výsledkem? Pokud k výsledku této konzultace existuje písemná dokumentace, pak žádám o její vydání.

3) Je přístup jednotlivých pracovníků povinného subjektu pro práci se softwarem SW Eyedentity logován? Je přístup jednotlivých pracovníků povinného subjektu pro práci se softwarem SW Eyedentity omezen nebo volný?

4) Kolik osob má do systému k datu podání žádosti o informace přístup a v jakých útvarech a na jakých pozicích tyto osoby pracují?

5) V kolika celkem případech od začátku používání SW Eyedentity byl software použit?

6) Pro jak závažné případy (bez protiprávního činu, přestupek, přečin, zločin nebo zvlášť závažný zločin) a jaké procesní postavení osob (bez podezření necíleně na všechny, svědek, podezřelý, obviněný, obžalovaný) se software využívá?.

Na základě § 15 odst. 3 věty druhé zákona č. 106/1999 Sb. sděluji, že v případě uplatnění postupu podle § 15 odst. 3 věty první zákona č. 106/1999 Sb. trvám na vydání rozhodnutí o odmítnutí žádosti v rozsahu vymezených osobních údajů nebo bankovních anebo obchodních tajemství.

ODPOVĚĎ:

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sděluje Vám následující.

Ad 1) Ne.
Ad 2) Ne.
Ad 3) Licence k užívání software Eyedentity již vypršela. Software není používán.
Ad 4) Nikdo. Licence k užívání software Eyedentity již vypršela.  Software není používán.
Ad 5) Nebyla vedena zvláštní evidence.
Ad 6) Licence k užívání software Eyedentity již vypršela. Software není používán.

por. Bc. Pavla Mašínová, 25. 9. 2023

vytisknout  e-mailem