Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Použití střelné zbraně

DOMAŽLICKO - Konflikt mezi dvěma muži vyústil až k použití zbraně. 

V pátek 12. října letošního roku přijali policisté ve večerních hodinách oznámení o použití střelné zbraně.

V obci nedaleko Domažlic došlo kolem dvaadvacáté hodiny v domě k vzájemné rozepři mezi dvaačtyřicetiletým a sedmatřicetiletým mužem z Domažlicka.

Následně muži vyšli na veřejné prostranství a mladší muž z legálně držené střelné zbraně  nejméně dvakrát vystřelil gumové projektily. Muž mířil proti tělu staršího muže a jednou střelou jej zasáhl.

Do konfliktu se zapojil i příbuzný poškozeného dvacetiletý muž, který držel v ruce střelnou zbraň a dvakrát vystřelil do vzduchu. Následně bylo zjištěno, že se jedná o zbraň, na kterou se nevztahuje registrace.

Případ byl oznámen na policii a na místo vyjeli i zdravotníci, kteří poškozeného  dvaačtyřicetiletého muže převezli do nemocnice v Domažlicích k ošetření.

Případ prověřují policisté z oddělení obecné kriminality, kteří byli též na místě. Dva podezřelí muži byli předvedeni na policejní služebnu, kde byly provedeny neodkladné úkony.

Policisté zajistili dvě střelné zbraně. V současné době policisté vyslýchají svědky a prověřují další okolnosti případu.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

nprap. Ladmanová Dana

15. října 2018

vytisknout  e-mailem