Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedená dcera

TEPLICE - Okradla vlastní matku; Vloupání do domu a další zprávy. 

Povedená dcera
     Sdělení podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si „vysloužila“ 33letá žena, která okradla vlastní matku. V září loňského roku neoprávněně po překonání zámku vnikla do ložnice své matky, odkud jí odcizila finanční hotovost, platební kartu a mobilní telefon. Odcizenou kartu následně předala své kamarádce s tím, aby jí vybrala finanční hotovost. I své známé přitom lhala, tvrdila jí, že kartu dostala od své matky, aby peníze s jejím souhlasem vybrala. Za pomoci oklamané přítelkyně poté neoprávněně vybrala z bankomatu necelé tři tisíce korun. Celkem svou matku okradla o téměř osm tisíc korun, soudce ji může poslat až na dva roky za mříže.
 
Vloupání do domu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Hostomicích vloupal do rodinného domu. Neznámý lapka po překonání pletivového oplocení vnikl na soukromý pozemek a následně se vloupal do domu, ze kterého odcizil elektrické ruční nářadí. Hodnotu odcizených věcí poškozený vyčíslil na necelých 7 tisíc korun. Další tři tisíce budou stát opravy poškozeného zařízení domu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.
 
Tři vykradená auta
     Maximálně dva roky za mřížemi může v případě dopadení strávit dosud neznámý zloděj, který se v Proseticích vloupal do osobního vozidla značky Volvo. Ze zaparkovaného automobilu odcizil autorádio v hodnotě 4 tisíce korun. Poškozením vozidla však majiteli způsobil daleko větší škodu, majitel ji odhadl na 15 tisíc korun. Nebylo to však jediné vloupání, ke kterému během víkendu v Teplicích došlo. Další krádež autorádia ze zaparkovaného vozidla se stala v ulici Lounská, zde poškozený vyčíslil celkovou škodu na tři tisíce. Kradlo se i na Moskevském náměstí, kde si neznámý lapka vybral za cíl automobil značky Opel, i zde poškozený přišel o autorádio. Po zlodějích i odcizených věcech nyní pátrají policisté z příslušných obvodních oddělení.
 
Chodec srážku nepřežil
     Dne 20. ledna 2012 ve 23.00 hodin došlo na silnici číslo 1/13 ve směru od Srbic na Teplice k tragické dopravní nehodě. Řidič nákladního vozidla narazil do chodce přecházejícího vozovku mimo přechod pro chodce.
     Při nehodě došlo k těžkému zranění osoby, jejíž totožnost dosud nebyla zjištěna. Muž po převozu do nemocnice následkům zranění podlehl. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření policistů.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 13. 1. 2012 v 7.30 hodin v Teplicích, ul. Zemská u prodejny pečiva. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla jedoucí ze směru od Proboštova zde údajně narazil do nezletilého chodce, který přecházel komunikaci mimo přechod pro chodce. Nehoda byla oznámena až s časovou prodlevou.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 262 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 1. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem