Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedená dvojice je ve vazbě

MOST - Zadarmo tankovali, vykradli dům a chtěli ukrást dva Oply; Část lupu ukryl do potoka... 

Mostečtí kriminalisté objasnili čtyři případy majetkové kriminality, které se staly koncem měsíce února během pěti dnů. Dva mladíci ve věku 18 let, jeden z Mostecka a druhý z Chomutovska, byli policejním komisařem obviněni z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obvinění měli v Litvínově u jedné benzinové čerpací stanice natankovat třicet litrů benzinu, za který ale nezaplatili. Nasedli do auta a z místa ujeli. Zanechali dluh ve výši 1 100 korun. Stejnou škodu způsobili i dvěma majitelům osobních vozidel tovární značky Opel. V Obci Braňany se povedená dvojice pokusila odcizit v jeden den dvě auta. U jednoho zloděje vyrušil alarm, u druhého náhodní chodci. Čtvrtý delikt, který mají mladí zlodějíčci na svědomí, se stal v Mostě a zloděje čekal tučný lup. Násilím vnikli do rodinného domu pod mosteckým hřbitovem. Počkali si, až jeho majitelé odejdou do práce. Potom dům podrobili důkladné prohlídce a odnesli různou elektroniku, fotoaparát, šperky, oděvy, lihoviny, potraviny a další věci, vše v hodnotě 160 tisíc korun. Další škodu za 30 tisíc způsobili při poškození zařízení domu. Lup policie nezajistila, ten prý výtečníci zpeněžili v zastavárnách. Ač mladí, oba již do křížku se zákonem přišli a loni byli za krádeže potrestáni. Nyní se nachází ve vazební věznici pro jiný delikt, který spáchali v jiném kraji.


 

Na lup přijel autem, část věcí schoval do potoka

Krást se vydal 31letý muž z Janova. Ten si vyhlédl jeden rodinný dům, kde si všiml na zahradě uloženého lešení. Na místo přijel osobním vozidlem, do kterého naložil část lešení. Další osmnáct kovových součástí si ukryl do blízkého potoka. Zřejmě měl v úmyslu se pro lup vrátit. To nakonec neučinil. Majitel domu byl doma a ve večerních hodinách si všiml cizího vozidla poblíž domu. V autě nikdo nebyl, zato tam uviděl kus svého lešení a ostatní věci pak objevil v potoce. Řidič vozidla se raději vypařil a vůz nechal na místě. Policie provedeným šetřením zjistila, kdo si hodlal z cizího přilepšit. Inspektor hamerské policie 31letému muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Stavební materiál v hodnotě 9 200 korun byl vrácen zpět původnímu majiteli.


 

Trojlístek recidivistů kradl v herně

Krádež vloupáním do jedné mostecké herny mají mít na svědomí tři muži ve věku 30, 33 a 22 let, všichni z Mostu. Ti se měli již loni koncem roku v nočních hodinách vloupat za použití násilí do prostoru herny. Uvnitř objektu trojlístek odcizil výrobky spotřební elektroniky, cigarety různých značek, alkoholické i nealkoholické nápoje a také peníze, které našel. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 95 tisíc korun. Lup nebyl zajištěn. Všichni tři obvinění byli za krádeže už trestaní, dva z nich k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Nejmladší z trojice je stíhán na útěku. Policie po něm vyhlásila celostátní pátrání. Údajně se má zdržovat v cizině.


 

V prodejně ukradli basu piv

Neuvěřitelně drze si počínali dva muži ve věku 25 a 31 let. Ti se koncem března v jedné prodejně v Mostě pokusili odcizit přepravku s 25 lahvemi piva značky Kozel. Při tom byli přistiženi prodavačkou, se kterou se o přepravku začali přetahovat. Žena upadla na zem a zranila se. Část piv se při pádu přepravky rozbila. Muži následně odešli a za chvíli se do prodejny vrátili. Po ženě požadovali peníze. Když do prodejny přišli další zákazníci, tak povedená dvojice vzala jinou přepravku s pivem a obchod opustila. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 372 korun. Policejní komisař oba muže obvinil z pokusu přečinu krádeže ve spolupachatelství. Obvinění jsou stíhání na svobodě.


 

Z prodejny zmizely peníze

Několik desítek tisíc korun odcizil v noci ve středu zatím neznámý pachatel. Ten se v ulici Velebudická vloupal násilím do jedné z prodejen. Uvnitř pak odcizil pouze finanční hotovost. Poškozený majitel krádež ohlásil policistům obvodního oddělení Most – Zahradní, kteří případ šetří ve spolupráci s kriminalisty a po pachateli pátrají.


 

Ze zemních strojů zmizela nafta

Již po několikáté navštívil lom Černý vrch u obce Braňany na Mostecku neznámý podnikavec. Ten nepřišel kutat uhlí, ale v hledáčku jeho zájmu byly pohonné hmoty. Ty zloděj tento týden objevil ve dvou zemních strojích. Z nádrží zloděj odčerpal přes 250 litrů motorové nafty a důlní společnosti tak zanechal škodu ve výši 10 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté.


 

Žena zásobovala toxikomany pervitinem

Mostečtí kriminalisté odhalili šetřením ženu z Janova, která je dealerkou drogy pervitin. Stimulační látku podle policie poskytovala osobám z řad toxikomanů v letošním roce v místě svého bydliště. Policejní komisař na základě výsledku šetření obvinil 33letou ženu z Janova na Litvínovsku z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněná je stíhána na svobodě a bude-li potrestána, hrozí jí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Auto řídil pod vlivem drogy

Policisté hlídkové služby z Litvínova mezi Litvínovem a Zálužím kontrolovali 22letého řidiče, který měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem na Cannabis. Řidič byl zadržen, následně se podrobil lékařskému vyšetření. Na základě výsledků znaleckého posudku z oboru toxikologie a psychiatrie bylo mladému motoristovi tento týden sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Poberta uřezal kus reklamní plachty

Neznámý poberta tento týden přímo v centru města Mostu se na jednom opravovaném domě vyšplhal po přistaveném lešení na boku panelového domu a v horní části nezjištěným předmětem vyřízl kus z reklamní plachty stavební firmy, která rekonstrukci domu provádí. Poškozený majitel odhadl, že mu tímto počinem vznikla škoda ve výši 35 tisíc korun a případ poškození cizí věci ohlásil mostecké policii.


 

V poledne kdosi zapálil kontejner, hořel i sousední

V mostecké ulici Jaroslava Haška tento týden hořely dvě nádoby na odpady. Neznámý palič v dopoledních hodinách krátce před polednem zapálil obsah modrého plastového kontejneru na papírový odpad, který zcela shořel a druhý žlutý kontejner byl žárem poškozen. Poškozený majitel vyčíslil škodu na dvacet tisíc korun a poškození věci oznámil mosteckým policistům.


 

nrapp. Ludmila Světláková

Most 20. dubna 2012

vytisknout  e-mailem