Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedená pětice

MOST - Lup z komory již neodnesla; Zapomněl na slušnost a další 

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 20letého muže z Mostu a další čtyři mladistvé osoby z provinění. Pětice Mostečanů se vydala minulý týden na lup. K tomu si vybrali jeden panelový dům na mosteckém sídlišti a v něm bytové komory. Do jedné se jim nepodařilo vniknout, v té druhé ve vyšším patře již byli úspěšnější. Hodily se jim láhve alkoholu, nealkoholických nápojů a různé potraviny. Lup pak přenášeli do přízemí, odkud pak hodlali svorně odejít. To se jim však nepodařilo. Na lapky byla upozorněna mostecká policie. Ta povedenou pětici překvapila ještě v domě a poté ji zadržela. Lup v hodnotě několika tisíc korun byl zajištěn a bude vrácen poškozenému. Jak se šetřením ukázalo, jeden z mladistvých byl v celostátním pátrání, neboť utekl z výchovného ústavu. Na mladíka byl podán podnět na vzetí do vazby. Ta nebyla uvalena a tak mladistvý putoval zpět do ústavu. Dlouho tam nepobyl, opět se mu podařilo o víkendu utéct. Policisté z Mostu ho zadrželi při krádeže v jednom obchodě s textilem, kde mladík odcizil dvoje kalhoty a trika. Při lupu byl přistižen a znovu skončil v rukou policistů. Ti ho tento týden opětovně předali do výchovného ústavu.

Zapomněl na slušnost
Nový paragraf novelizovaného trestního zákona využili mostečtí policisté. Ti v těchto dnech obvinili z přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu 35letého muže z Litvínova. Toho se dopustí ten, který jinému vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením značné škody v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby nebo pro výkon pravomoci úřední osoby. Obviněný měl minulý týden v jedné obci na Litvínovsku při silniční kontrole poté, co byl upozorněn na přestupek týkající se jeho motorového vozidla, slovně napadnout policistu. Vyhrožoval mu násilím, které proti policistovi použije, až bude v civilu a při kontrole se projevoval agresivně a podrážděně. Stále citoval výhrůžky, které adresoval jednomu z přítomných policistů. Obviněný motorista je vyšetřován na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Lapkovi se zalíbil cizí mobil
Nový mobilní telefon si bude muset pořídit mladý muž z Mostu. Ten byl v jednom mosteckém klubu jako host. Na stole si nechal volně položený mobilní telefon a nevěnoval mu patřičnou pozornost. Toho však dokázal využít přítomný zloděj, který si ho v nestřeženém okamžiku přivlastnil, aniž by upoutal něčí pozornost. Poškozený vyčíslil vzniklou škodu na částku osm tisíc korun. Případ krádeže vyšetřují mostečtí policisté.

Odcházel s kolem, snowboardem a kufrem
Bohatý sportovní úlovek získal neznámý poberta. Ten v mosteckém sídlišti Liščí Vrch vnikl za použití násilí do bytové komory v panelovém domě. Tu prohledal a odnesl z ní jízdní kolo,  dětský snowboard s botami a hodil se mu zřejmě i cestovní kufr na kolečkách. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku patnácti tisíc korun. Případem přečinu krádeže se nyní zabývají policisté z mosteckého obvodního oddělení.

Nic neodcizil, jen rozházel věci
Podivně si počínal neznámý vetřelec. O víkendu vnikl zvenčí do sušárny jednoho obytného domu nedaleko centra města Mostu. Uvnitř sušárny pak pod rouškou tmy rozházel uložené věci a poté zřejmě kladivem rozbil skleněnou výplň dveří. Poté z místa nikým nezpozorován zmizel. Případ nyní šetří mostecká policie. Škoda nebyla zatím vyčíslena.

Lup měl snadný
Velice pohotový byl minulý týden neznámý zloděj. Ten si na jedné poště v Litvínově všiml volně položeného mobilního telefonu. Vystihl i nestřežený okamžik a z pultu poštovní přepážky mobil odcizil, aniž by to poškozený postřehl. Tomu vznikla krádeží škoda ve výši osmi tisíc korun. Případ přečinu krádeže nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení PČR v Litvínově.

Zmizelo autorádio a navigace
Škodu za dvě stě tisíc korun zanechal majiteli osobního vozidla tovární značky VW Passat neznámý poberta. Ten se v Mostě nedaleko centra města v jedné ulici vloupal do zaparkovaného vozidla a odcizil z něj autorádio, navigaci, DVD přehrávač a telefon. Další škoda ve výši 50 tisíc korun vznikla poškozením automobilu. Přečinem krádeže a poškození cizí věci šetří policisté z Mostu.

Most 17. února 2010
 

vytisknout  e-mailem