Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Povedená skupinka kradla

Bruntál - okradli paní jedoucí na kole a policisté zjistili, že toho mají na svědomí více 

Při nakupování přišel o peněženku
Chvilkové nepozornosti 33letého muže využil dosud neznámý pachatel dne 24.5.2010 v dopoledních hodinách v obchodním domě na ulici Ruská. Z kapsy kalhot mu odcizil peněženku s finanční hotovostí 900 Kč a s doklady. Způsobená škoda 1 tisíc Kč.
 
Nechal kolo v neuzamčené chodbě a už ho nemá
Rýmařovští policisté šetří krádeže horského jízdního kola. Dosud neznámý pachatel odcizil dne 26.5.2010 kolo z neuzamčené chodby domu v Rýmařově na ulici tř. Hrdinů. Majiteli způsobil škodu ve výši 20 tisíc Kč.
 
Vloupal se do kanceláří a způsobil škodu přes sto tisíc
Z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody byl v těchto dnech policejním komisařem SKPV obviněn 33letý muž. Svého trestního jednání se měl dopustit ve dvou případech tím, že
            - v době od 6. do 13.5.2010 v areálu bývalých kasáren v obci Dětřichov nad Bystřicí se vloupal do budovy. Prohledal kanceláře, vypáčil boxy psacích stolů a odcizil tři kamery a LCD televizor.
            - v Lomnici v době od 24.4. do 8.5.2010 vypáčil okno rekreační chaty a vnikl dovnitř. Odcizil různé věci - skříňku s ornamenty, dřevěné police, mosazné váhy, máselnici, dřevěné mlýnky a další.
Svým jednáním měl způsobit škodu ve výši přes 103 tisíc Kč.
 
Okradli paní jedoucí na kole a policisté zjistili, že toho mají na svědomí více
Trojice pachatelů z Ostravy okradla v Krnově paní, která jela na kole. Policisté je následně zadrželi ve Vrbně pod Pradědem a spolu s kriminalisty zjistili, že toho mají na svědomí více a to nejen případ v Krnově, ale také další krádež ještě ten den ve Zlatých Horách.
Celá událost začala v Krnově dne 25.5.2010 kolem 05,00 hodin, když na Hlavním náměstí jela 49letá žena na jízdním kole a trojice pachatelů jí dojela ve vozidle Puegeot. Jeden z nich se z auta vyklonil a z košíku umístěném na jízdním kole jí odcizili kabelku. V ní měla poškozená peníze, doklady, platební kartu, telefon a další osobní věci v předběžné hodnotě přes 2 000 Kč. Poškozená okradení nahlásila ihned policistům a uvedla jim i popis vozidla, kterým pachatelé odjeli. Policisté dle popisu vyhlásili po automobilu a jeho osádce pátrání. Po dvou hodinách od oznámení zastavovali policisté ve Vrbně pod Pradědem toto vozidlo a osádku - dva muže ve věku od 28 do 32 let a 18letou ženu ( všichni již s trestní minulostí) - zajistili a následně zadrželi. U řidiče, který se nejprve vydával za zcela jinou osobu, provedli zkoušku na ovlivnění návykovými látkami s pozitivním výsledkem na amfetamin. Muž uvedl, že užil drogu v Opavě a následně řídil auto do Krnova přes Polsko, do Zlatých Hor a následně do Vrbna, kde byli zadrženi. Dalším šetřením policisté zjistili, že skupinka pachatelů do hodiny od první krádeže, když jeli z Polska přes Zlaté Hory, tak tam rozbili okno zaparkovaného vozidla Lada Niva a vnikli dovnitř. Odcizili kabelku s doklady, platební kartou, peněženkou s finanční hotovostí 500 Kč, telefonem a dalšími věcmi. Policejní komisař SKPV Krnov ještě ten den zahájil jejich trestní stíhání pro trestné činy krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku u všech formou spolupachatelství a třetího obviněného, který řídil vozidlo, ještě z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Část odcizených věcí policisté zajistili a budou vráceny majitelům.
Policisté také zjistili, že vozidlo Peugeot je hlášeno jako odcizené v Ostravě a tak tento poznatek předali ostravským kolegům.
                                                                                              
 komisař por. Bc. Tušková P.
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem