Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedená trojice okradla ženu

MOST - Nejprve přišla o mobil, poté i o peněženku, když na nádraží v hale spala; Dvojice seděla v ukradeném autě. 

V bytě dealera byla nalezena droga, která patřila jeho přítelkyni
Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 22letá žena z Mostu. Policisté toxi týmu provedli začátkem prosince v bytě na mosteckém sídlišti Výsluní domovní prohlídku, ve kterém objevili plastový sáček s krystalickou látkou, který patřil ženě. U látky provedli orientační detekční zkoušku, která byla pozitivní na přítomnost metamfetaminu. Policisté látku zajistili a odešlou ji na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Ze stejného trestného činu obvinili mostečtí policisté i 31letého muže, v jehož bytě byla provedena domovní prohlídka. Ten měl dle kriminalistů mosteckého Toxi týmu letos obstarat a následně prodat nejméně ve třech případech za finanční částku nejméně 10 gramů metamfetaminu jinému. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. 

Dvojice seděla v kradeném autě
Dva muži ve věku 29 a 31 let čelí obvinění z přečinu krádeže ve spolupachatelství. Dvojice byla zastavena policisty hlídkové služby na ulici Rudolická v Mostě v osobním vozidle. Řidič hlídce nepředložil žádné doklady k řízení. Policisté následným šetřením zjistili, že auto dvojici nepatří. Jeden z nich údajně měl najít na zemi volně ležící klíč od vozu. Ten záhy na ulici našli,  následně ho nastartovali a poté s vozidlem odjeli. Obvinění jsou stíháni na svobodě. Odcizený automobil byl zajištěn a vrácen zpět jeho majiteli.

Povedená trojice okradla ženu na nádraží
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve spolupachatelství tři muže ve věku 18, 20 a 21 let z Mostu. Dva mladší měli na mosteckém nádraží ve večerních hodinách v hale využít nestřeženého okamžiku a poškozené ženě měli odcizit z kapsy kalhot mobilní telefon. Žena na lavičce spala a jednání dvojice nezaregistrovala. Muži následně odešli do budovy policie, kde mobil odevzdali s tím, že ho našli venku před nádražím. Poté se vrátili zpět do haly Českých drah, kde potkali třetího z obviněných a opět zkoušeli, zda žena tvrdě spí. Když se neprobudila, tak jí nejstarší z trojice měl odcizit z kapsy svetru peněženku s doklady a platební kartou. Posléze z místa všichni tři odešli. Okradená žena vyčíslila škodu na částku 13 000 korun. Mladším obviněným hrozí za tato jednání až dvouletý trest odnětí svobody, starší může očekávat o rok více s ohledem na kriminální minulost.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. 12. 2019

vytisknout  e-mailem