Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Povedení bratři

Stará Voda - během včerejšího schengenského vnitrostátního pátrání odhalili policisté z cizinecké policie muže, na kterého byl vydán Evropský zatýkací rozkaz a muže, na něhož vydal Okresní soud Plzeň-město příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. 

             Včera provedli policisté z oddělení pátrání Aš další schengenské vnitrostátní pátrání v obci Stará Voda, které bylo zaměřené na nelegální přepravu cizinců, jejich doklady, technický stav vozidel, převážené zboží, omamné a psychotropní látky, jedy a zbraně. Spolu se svými kolegy ze skupiny služební kynologie Cheb a dvěma policisty ze Spolkové republiky Německo zkontrolovali 22 osob a 15 vozidel.
            Během kontroly cestujících v jednom z osobních automobilů odhalili policisté muže, české státní příslušnosti, na kterého vydalo státní zastupitelství v Salzburgu letos v únoru Evropský zatýkací rozkaz pro závažnou krádež vloupáním nebo za použití zbraní zbraně za účelem sebeobohacení. Policisté muže zadrželi a převezli do policejní cely v Plzni. Dnes odpoledne o jeho případu rozhodne krajský soud v Plzni.
            Ve stejném autě seděl ještě další cestující. Při zjišťování jeho totožnosti policisté zjistili, že je bratrem prvního z kontrolovaných mužů. Okresní soud Plzeň město na něho vydal v červnu příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a soudce Okresního soudu Plzeň - sever příkaz k zatčení. Po sepsání potřebné dokumentace policisté muže eskortovali do věznice Plzeň – Bory.

vytisknout  e-mailem