Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Povedení tatínci

Český Krumlov - Českokrumlovští kriminalisté obvinili z neplacení výživného čtyři otce. Celkem dluží svým dětem více jak dvě stě sedmnáct tisíc korun.  

Obviněný 48letý muž ze Stříbra od ledna 2008 do současné doby neplní řádně zákonnou vyživovací povinnost na své dva syny, přesto, že mu tato povinnost byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově. Tímto rozsudkem má stanoveno platit 800 Kč na jednoho a 300 Kč na druhého syna, což neplatí a za uvedenou dobu tak na výživném dluží celkovou částku ve výši 41 800 Kč.
 
Druhým obviněným je 30letý muž z Větřní. V době od února 2010 do současné doby ani on neplní řádně svoji vyživovací povinnost vyplývající ze zákona o rodině, na své nezletilé děti, a to na dceru a syna, přestože i jemu byla tato povinnost stanovena rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově, na základě kterého je povinen platit na svoji dceru výživné v částce 2 000 Kč měsíčně a na syna 1 700 Kč měsíčně, splatných vždy do 5. dne v měsíci předem k rukám matky. Obviněný zaplatil v měsíci září 2010 na výživném částku 1 000 Kč a v únoru 2011 částku 500 Kč, čímž povinný oprávněné dluží na výživném celkovou částku ve výši 46 600 Kč.
 
Třetím povedeným rodičem je 36letý muž z Českého Krumlova. Už od června 2007 do letošního počátku března (mimo období několika měsíců v roce 2009) neplní vyživovací povinnost na nezletilou dceru, přestože má dle vyjádření soudu povinnost přispívat na výživu částkou 1 250 Kč. Tím za uvedené období dluží nejméně 54 450 Kč. Kromě toho tento povedený tatínek od června 2007 do současnosti (také kromě období několika měsíců v roce 2009) neplní vyživovací povinnost na druhou nezletilou dceru, na kterou má přispívat částkou ve výši 1 000 Kč, splatnou vždy do 5. dne každého měsíce předem k rukám babičky. Té za uvedené období dluží na výživném částku ve výši nejméně 39 700 Kč. Muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán. Oběma dětem tak dluží zhruba 93 100 Kč.
 
Posledním tatínkem neplatičem je 39letý muž z Kaplicka. Od dubna 2010 do současné doby neplní řádně svoji vyživovací povinnost na svého nezletilého syna a mladistvého syna, ačkoliv i jemu přispívání na výživu synů bylo uloženo rozsudkem soudu v Českém Krumlově. Na oba syny má platit celkem 3 700 Kč měsíčně, splatných vždy do každého 15. dne v měsíci předem k rukám matky, čímž za uvedenou dobu dluží částku ve výši nejméně 35 700 Kč. I tento muž se uvedeného jednání dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán, k čemuž jistě přihlédne soudce při dalším projednávání tohoto činu. 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
7. března 2011
 

vytisknout  e-mailem