Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený bratr

TEPLICKO - Sestru okradl o deset tisíc; Přišla o řidičák a další zprávy. 

Povedený bratr

     O téměř deset tisíc korun přišla žena, kterou okradl vlastní bratr. O víkendu se vydala do bytu matky pro své peníze, hotovost ale na stole, kde jí je maminka nechala, nenašla. Místo toho jen spatřila 25letého bratra, jak vyskakuje oknem, proto pojala podezření, že peníze odcizil právě on. Tomu nasvědčuje také jejich následná komunikace přes SMS zprávy a skutečnost, že je muž podle poškozené závislý na hraní na automatech. Ještě týž den policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by mohl v krajním případě strávit až dva roky za mřížemi.

 

Přišla o řidičák

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá 52letá žena, která řídila opilá. V neděli odpoledne ji zastavila hlídka dopravních policistů a při dechové zkoušce jí naměřili 1,4 promile alkoholu. Ženě byl na místě zadržen řidičský průkaz, za řízení pod vlivem alkoholu jí hrozí až roční trest odnětí svobody.

 

Auto není trezor

    Navigace umístěná za čelním sklem dodávky zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. Pachatel rozbil boční okénko a vnikl do kabiny, kde ukradl navigaci v hodnotě čtyři tisíce korun. Majitele auta bude navíc stát oprava okna a poškozených dveří přibližně deset tisíc, pokud bude zloděj dopaden, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a až dvouleté vězení.

 

Vykradená maringotka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proboštově vloupal do maringotky. Po násilném překonání zámku vnikl dovnitř a odnesl si dalekohled, spacák a mobilní telefon. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 6. srpna 2016 v době od 16:45 do17:15 hodin v Duchcově, ul. Osecká na parkovišti před prodejnou Penny. Dosud nezjištěný řidič poškodil přední část zaparkovaného vozidla zn. Hyundai a z místa ujel, aniž by splnil povinnosti dané zákonem. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

16. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem