Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený kamarád

TEPLICKO - Za poskytnutý nocleh se mu "odvděčil" krádeží; Kradl v obchodech a další zprávy. 

Povedený kamarád

     Povedeného kamaráda si k sobě do bytu pozval muž, který bydlí s přítelkyní v centru Teplic. Jeho známý ho požádal, zda by u něj nemohl pár dnů bydlet, protože je bez domova a muž souhlasil. Za poskytnutou střechu nad hlavou se mu však 24letý kamarád „odvděčil“ tím, že mu v noci ukradl notebook, dva telefony a peníze, celkem ho připravil o věci za téměř 14 tisíc korun. Poškozený se obrátil na policisty, kteří nevděčníka rychle vypátrali a sdělili mu podezření z přečinu krádeže. V minulosti už desetkrát odsouzenému recidivistovi hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Kradl v obchodech

     Z přečinu krádeže byl obviněn v minulosti sedmkrát odsouzený recidivista, který na Teplicku kradl zboží v obchodech. V průběhu uplynulého měsíce si z prodejen odnášel především kosmetiku a sladkosti, speciálně se zaměřil na čokolády. Při krádežích ho ale v sedmi případech zadrželi pracovníci ostrahy a lup mu zase sebrali, celkem nakradl věci v hodnotě přes 6 300 korun. Na soud bude lapka čekat na svobodě, v případě uzníní viny může skončit až na tři roky ve vězení.

Úvěrové podvody

     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 51letý muž, který se společností poskytující nebankovní půjčky uzavřel smlouvu o úvěru. Nejen, že do žádosti uvedl nepravdivé okolnosti o svém zaměstnání a výši příjmu, patnáctitisícovou půjčku ani nezačal splácet.

     Ze spáchání stejného přečinu je podezřelá i 39letá žena, která také lhala při sjednávání půjčky.  Za necelých 26 tisíc korun, které jí poškozená společnost poskytla, si nakoupila techniku, ani ona však smluvně sjednané splátky nehradí. Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení až dvouleté tresty odnětí svobody.

Vykradený „pohřebák“

     Vozidlo pohřební služby vykradl v Bílině neznámý pachatel. V areálu hřbitova vnikl do zaparkovaného auta, ze kterého odcizil autorádio, to mu ale zřejmě nestačilo, a tak z auta ukradl i katalyzátor. Celková škoda byla vyčíslena na dvanáct tisíc korun, pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a až dvouleté vězení.

15. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem