Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený synáček

TEPLICE - Okrádal vlastní matku, teď je ve vazbě; Bouralo se a bohužel i pod vlivem alkoholu...  

Povedený synáček
     Z přečinů krádeže, vydírání, porušování domovní svobody a výtržnictví byl obviněn 18letý mladík, který okradl nejen sousedy, ale dokonce i svou matku. Už v loňském odcizil z uzamčené místnosti sloužící k uskladnění jízdních kol v suterénu panelového domu v Bílině, kde bydlí, jízdní kolo a koloběžku celkem za 11 tisíc korun.
     Nejčastějším terčem útoků byla ale jeho vlastní matka, které třeba odcizil mobilní telefon, jehož vrácení podmiňoval vydáním peněz, jídla a pití, v jejím bytě už přitom nebydlel. Když mu matka řekla, že zavolá na policii a oznámí krádež, udeřil jí pěstí do hlavy a telefon jí hodil do obličeje.
     Koncem ledna se zachoval podobně, po opakovaných neodbytných požadavcích na poskytnutí jídla, pití a hlavně peněz, pro které si přišel až k matce do práce, jí po cestě domů ukradl mobil a dal se na útěk.
     Minulý týden v noci se zase vrátil k bytu matky, a když mu otevřela, dožadoval se jídla a pití. Poškozená ho pustila do bytu, když ale šla do kuchyně, odcizil jí z obývacího pokoje porcelánovou amforu v hodnotě dva a půl tisíce korun.
     Policisté mladíka zadrželi a po obvinění zaslali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce v sobotu akceptoval. Pokud bude muž uznán vinným z přečinů, ze kterých byl obviněn, hrozí mu až čtyři roky za mřížemi.
 
Bouralo se a bohužel i pod vlivem alkoholu
     Od páteční půlnoci do pondělního rána řešili policisté v okrese Teplice 11 dopravních nehod, z toho čtyři byly spáchány pod vlivem alkoholu. Při nehodách došlo ke dvěma lehkým zraněním, celková škoda přesáhla půl milionu korun. Ve čtyřech případech byla příčinou nepřiměřená rychlost, třikrát nedali řidiči druhému vozidlu přednost v jízdě.
     V noci z pátku na sobotu boural mladý řidič v Teplicích, zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti čelně narazil do sloupu trolejového vedení. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hladinu alkoholu 1,75 promile, při nehodě utrpěl lehké zranění.
     Alkohol stál zřejmě i za havárií vozidla, ke které došlo v sobotu odpoledne v Přítkově, kde podnapilá žena pravděpodobně sjela autem do příkopu, té policisté naměřili dokonce přes dvě promile alkoholu v dechu.
     V neděli po půlnoci naboural pod vlivem alkoholu další řidič, v Žalanech zřejmě nezvládl řízení vozidla a narazil do automobilu zaparkovaného u silnice, tato nehoda se obešla bez zranění, řidič „nadýchal“ 1,3 promile.
     Bouralo se i v Duchcově, kde v neděli dopoledne řidič osobního vozidla nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucímu autu, podezřelému policisté naměřili 0,8 a jednu promile alkoholu v dechu.
     Míra zavinění v jednotlivých případech je předmětem dalšího vyšetřování, pokud však řidič spáchá dopravní nehodu ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem požití, nebo užití návykové látky, hrozí mu až tříleté vězení.
     Řidiči se tak mohou připravit na zpřísnění policejních kontrol, aby se podobným případům nezodpovědného chování řidičů, které může skončit fatálními následky, podařilo co nejvíce předcházet.
 
V nádobách byl střelný prach
     V neděli odpoledne zasahoval v Trnovanech policejní pyrotechnik. Jeden z obyvatelů panelového domu při vyklízení komory nalezl několik plastových nádob, které na sobě měly etikety s nápisy, že se jedná o výbušniny. Muž chtěl nejdřív nádoby odvézt hasičům, když si však přečetl, že by se s nimi nemělo manipulovat, byli na místo přivoláni kromě hasičů i policisté. Pyrotechnik po provedení orientačního rozboru zjistil, že se jedná o více jak čtyři kilogramy černého střelného prachu a další kilo přesně neurčených látek, které převezl k likvidaci.
 
Ukradená navigace
     Navigaci z výroby zabudovanou do palubní desky odcizil zatím neznámý zloděj v Duchcově. Pachatel se vloupal do zaparkovaného vozidla, ze kterého demontoval a ukradl navigaci v hodnotě přes 25 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Z karavanu sundal jízdní kola
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil dvě jízdní kola. Zloděj v centru města vnikl na dvůr, kde následně ze zaparkovaného karavanu odcizil naložená kola v hodnotě 20 tisíc korun. Přitom zničil nosič, na kterém byla připevněna, škoda byla odhadnuta na 16 tisíc. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouleté vězení.
    
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K  dopravní nehodě došlo od 20.30 hodin dne 7. února 2015 do 09:00 hodin dne 8. února 2015 v obci Hrob, ulice Husova u domu č. p. 283.
Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný automobil zn. Citroen a z místa ujel, aniž by se s druhým účastníkem dohodl nebo na místo přivolal policii. Šetřením na místě bylo zjištěno, že by se mělo jednat o osobní automobil hráškově zelené barvy s posledním čtyřčíslím na registrační značce 5370, na vozidle by mohl být poškozen zadní nárazník. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 9. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem