Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený zaměstnanec

TEPLICE - Podvody a zpronevěrami si přišel na víc jak půl milionu; Čtyři vypátraní za jeden den...  

 
Povedený zaměstnanec
    Škodu za téměř 580 tisíc korun způsobil svému zaměstnavateli 31letý muž, který pracoval v prodejně elektro zboží. Po dobu jednoho roku evidoval inkasované částky v hotovosti za prodej různého zboží jako platby kartou a takto získanou částku ve výši téměř 400 tisíc korun si ponechal.
     Našel ale i jiný způsob, jak okrást svého chlebodárce. Bez vědomí majitele prodejny si neoprávněně ponechal zboží naskladněné na prodejnu, a moc si ani nevybíral, co si odnese. Takto odcizil například tlakový hrnec, strojek na vlasy, několik ledniček, sluchátka, ale nepohrdl ani sáčky do koše, bateriemi, nebo náplněmi do elektronických cigaret.
     Dalším fíglem, jak přijít k drahým věcem bylo objednání zboží jménem prodejny, které ale nezadal do systému a ani nenaskladnil na prodejnu, a pouze ho nechal poškozeného zaplatit prostřednictvím účetní. Tímto způsobem získal třeba mikrovlnou troubu, notebooky, sadu nožů, fotoaparát a další věci za téměř 70 tisíc. Muž byl obviněn z trestných činů podvodu a zpronevěry, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 Povedený zaměstnanec.mp3
 
 Čtyři vypátraní za jeden den
     Policisté v okrese Teplice při včerejších kontrolách v rámci běžného výkonu služby odhalili hned čtyři osoby, které byly v celostátním pátrání. V ranních hodinách chytili v Duchcově 21letého muže, na kterého vydal soudce příkaz k zatčení.
     Už o hodinu později byl v Krupce vypátrán další hledaný 25letý muž, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Přibližně ve stejné době zatýkali policisté osobu v pátrání v Proseticích, tentokrát se jednalo o 29letého muže, který byl zadržen po předchozím souhlasu státního zástupce. Ve večerních hodinách kontrolovali policisté z hlídkové služby 30letého muže, na kterého byl vydán evropský zatýkací rozkaz.
     Od začátku roku jsme na Teplicku omezili na svobodě již 34 osob, které byly v celostátním pátrání. Nejvíce bylo osob zatčených na základě příkazu soudu, dále bylo vypátráno devět pohřešovaných a tři svěřenci výchovných ústavů, dva lidé byli eskortováni do věznice, kde si budou odpykávat trest odnětí svobody.
Čtyři vypátraní za jeden den.mp3 
 
Měď je stále „v kurzu“
      Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Hostomicích vloupal na oplocený pozemek, ze kterého odcizil přes 600 metrů měděného kabelu. Škoda byla vyčíslena na necelých třicet tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Zmizelo hlavně nářadí
     Zahradní chatku v Teplicích vykradl zatím neznámý zloděj. Pachatel vnikl na pozemek a vloupal se do stavební buňky, ze které ukradl cirkulační pilu, vrtačky, prodlužovací kabely, brusku, lešenářské trubky a další věci, které zřejmě odvezl na kolečku, které odcizil na zahradě. Celková škoda přesáhla částku 20 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Přišli o kola
     O dvě jízdní kola přišli poškození v Újezdečku, kteří svůj majetek nechali přes noc na chodbě domu. Neznámý pachatel jim nezajištěné bicykly v celkové hodnotě sedm a půl tisíce korun odcizil, policisté případ prověřují pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 20. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem