Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Povodeň vyplavila další munici

Již třetí případ nálezu munice po povodních zaznamenali novojičínští policisté. 

O jednom nálezu munice po povodních jsme informovali na konci minulého týdne. V sobotu 27. června v odpoledních hodinách bylo policistům nahlášeno, že na překladišti odpadu po povodních v areálu Zemědělského  družstva Mořkov byla nalezena munice. Jednalo se o dva kusy dělostřeleckých granátů, ráže 115 milimetrů. Téhož dne si munici převzal pyrotechnik a odvezl jí k likvidaci.
Další nález munice byl oznámen policejní hlídce, která projížděla záplavovou oblastí v Novém Jičíně, místní části Žilina, již ve čtvrtek 25. června ve večerních hodinách. O nálezu igelitového pytle, ve kterém se nacházely rozbušky, informoval policisty místní muž. Igelitovou tašku s obsahem 400 kusů elektrických palníků, svázaných do čtyř svazků, muž nalezl při prohlídce své zahrady po povodních. I v tomto případě byla munice zajištěna pyrotechnikem a odvezena k následné likvidaci.
Další, v pořadí třetí, nález policisté zaznamenali ve středu 1. července v Životicích u Nového Jičína. Místní žena, při úklidu po povodních, nalezla u domu na zahradě vyplavenou munici. Jednalo se jeden dělostřelecký granát ráže 115 milimetrů - kumulativní, jedna hlavice pancéřovky P-27 bez trhaviny, dvě hlavice PG7 s letovými motory a jednu hlavici PG7 bez letového motoru, dělostřelecký granát ráže 100 milimetrů - OF svítící a jeden náboj ráže 30 milimetrů. Nalezenou munici si na místě převzali přivolaní pyrotechnici.

Policisté upozorňují občany, že v případě nálezu nevybuchlé munice by měl nálezce zachovávat maximální opatrnost. Rozhodně v žádném případě s municí nemanipulovat a nepokoušet se o likvidaci. Na místo nálezu okamžitě zavolat policisty, kteří zajistí vše potřebné včetně příjezdu pyrotechnika. Místo nálezu označit, popřípadě zanechat na místě druhou osobu, která by zabránila případnému kontaktu jiné osoby s podezřelým předmětem. Hlavně zabránit přístupu dětem.
 

vytisknout  e-mailem