Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Povodně - Novojičínsko

Přívalové deště způsobily přílivovou vlnu, která komplikovala situaci v obcích nejen na Novojičínsku, ale i v dalších lokalitách. 

Voda opět komplikovala situaci v obcích na Severu Moravy. V odpoledních hodinách se po prudkém intenzivním dešti zvedla hladina Husího potoka na Novojičínsku. Nejprve se problémy projevily v obci Jerlochovice, následně se vlna prohnala Fulnekem a obcemi Stachovice a Hladké Životice.

Podle informací z místa je zřejmé, že voda z Husího potoka zaplavila necelou desítku domů v Jerlochovicích. Téměř se vylila i v dalších obcích mimo koryto. Na místě se o dopravu starají policisté pořádkové služby i dopravní služby územního odboru Nový Jičín. Na výpomoc k uzavírkám silnic a odjížďkám byly povolány dvě desítky policistů z pořádkové jednotky Ostrava. Provoz na místě tedy řídí a zajišťuje několik desítek policistů. Situace je průběžně monitorována a na konkrétních místech jsou nasazovány potřebné síly. Silnice obcí jsou průjezdné, pouze na některých místech se řidiči mohou setkat s nánosy bahna a naplavených nečistot.

Evakuováno bylo 11 dětí a 3 dospělí z tábora u Fulneku, všichni jsou v pořádku umístěni do budovy sokolovny ve Fulneku. K evakuaci bylo přistoupeno z bezpečnostních důvodu - možného zaplavení příjezdové cesty. Nikdo z evakuovaných nebyl v přímém ohrožení života.

Přívalové deště komplikovaly dopravní situaci i na Karvinsku. Zde se v podvečer rovněž silně rozpršelo. V obci Horní Suchá se v několika místech přelévala voda přes silnice, doprava nebyla naštěstí ohrožena. V Bohumíně, na ulicicích Drátovenská a Okružní, kde došlo k uzavření ulic, byla doprava řízena ve spolupráci se strážníky Městské policie Bohumín. V obci Rychvald je ještě dosud uzavřen jeden silniční pruh na ulici Orlovské, tato situace však nijak vážně nekomplikuje průjezd ulicí.

V celém regionu Severní Moravy dešťové srážky již ustoupily, situace se ve vodních tocích uklidňuje, hladiny pomalu klesají.

Žádáme řidiče, aby obcemi a místy znečištěnými bahnem a nánosy naplavenin projížděli se zvýšenou opatrností a jízdě věnovali maximální pozornost.

por. Ing. Stanislav Sobol, nprap. Zbyněk Tomšík

vytisknout  e-mailem