Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Povodňová situace na jihu Čech - aktuální informace

Jižní Čechy - Povodeň na jihu Čech se zatím nevyžádala žádné oběti na životech. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Na jihu Čech nejsou hlášeny žádné ztráty na životech, ani pohřešované osoby. Zachráněno a evakuováno bylo bezmála 670 osob. Na jihu Čech bylo doposud povodní postiženo 22 obcí.

Jihočeští policisté okamžitě posílili běžný výkon služby a do akce nasadili 280 policistů, kteří provedli přes 270 zásahů spojených s povodní. Pomáhají například při záchraně a evakuaci osob, asistují při budování a zpevňování hrází, zajišťují nouzové ubytování obyvatelstva, střeží majetek evakuovaných osob a řeší dopravní situaci v souvislosti s četnými uzavírkami.

V současné době je neprůjezdná silnice I/4 mezi obcemi Vimperk - Čkyně a silnice II/142 mezi obcemi Bavorov a Netolice. V obci Vodňany jsou uzavřeny některé místní komunikace např. ul. Říční, Rybářská, Tyršova. V Putimi byl preventivně uzavřen průjezd místní komunikací přes řeku Blanici. Nadále uzavřena je železniční trať mezi stanicemi Volyně - Čkyně. V obci Milenovice je uzavřen asi kilometrový úsek vozovky.

Mírně stoupají vodní toky: Teplá Vltava v katastru obce Chlum na Prachaticku, řeka Malše u obce Pořešín, dále řeka Stropnice v katastru obce Pašinovice. Mírný vzestup řeky Lužnice hlásí obec Frahelž a Bechyně. Na Jindřichohradecku se u obce Stříbřec vylila Nová řeka do záplavových zón, stejně tak i Zlatá stoka v Třeboni. K ohrožení majetku, zdraví a života tady zatím nedochází.

 

vytisknout  e-mailem